NTVV moet punten laten aan koploper SCO’63

NIEUWE-TONGE - Ondanks fel verzet heeft het eerste elftal van NTVV op de eigen Kopernis de drie punten aan lijstaanvoerder SCO’63 moeten laten. In een miezerig decor bleken de Spijkenissers effectiever in de afronding dan de tot het laatst toe knokkende zebra’s.

De koploper in de 5e klasse C kreeg meteen een aantal corners aan beide zijden van het doel van Davy Schellevis, maar het bleken niet meer dan plaagstootjes die de defensie van NTVV verder geen problemen bezorgden. Weinige minuten later wist Davy Schellevis een schot uit de tweede lijn van de bezoekers met enige moeite te pareren. Het waren spaarzame hoogtepuntjes in een wedstrijd tussen twee teams die over en weer amper kansen creëerden en hoopvol wachtten op dat ene foutje. Na exact 47 minuten dirigeerde de foutloos leidende Kleinkramer beide teams met een terechte 0-0 naar de kleedkamers.

SCO op voorsprong na prachtaanval

In de beginfase van de tweede helft waren beide ploegen min of meer gelijkwaardig, zij het dat SCO wat gevaarlijker oogde. Na een oproep van de SCO-trainer toverde de Spijkenisser formatie een sublieme aanval op de mat die op werkelijk vlekkeloze wijze werd afgerond: 1-0.

Opstootje na buitenspelgoal

Vrij snel kon SCO 0-2 achter Schellevis tikken. De gemoederen liepen daarna hoog op waarna de referee een striemend fluitconcert van de thuisaanhang ten deel viel. Het getergde NTVV dacht 2 minuten later via spits Gert Aantjes de aansluitingstreffer te scoren, maar nu was Kleinkramer wél van mening dat de treffer voortvloeide uit een buitenspelsituatie.

Ofschoon de zwart-witten in het slotkwartier bleven knokken, kwam de zege van SCO niet meer in gevaar en is de leider in 5C een stap dichter bij het kampioenschap. NTVV verliest opnieuw en zal de accu moeten opladen voor een mooi slotakkoord.