Gezinshuis op zoek naar geld voor busje

DIRKSLAND - Gezinshuis Kaat & Kids in Dirksland is bedoeld om getraumatiseerde kinderen in de structuur van een gezin op te kunnen vangen. De opvangcapaciteit is maximaal 6 kinderen. Het gezinshuis heeft een nieuwe auto nodig en start daarvoor een crowdfundingactie.

"Om onze kinderen een zo normaal mogelijk leven aan te bieden, organiseren wij geregeld uitstapjes. Dit om het samen gevoel erin te houden zoals dat in elk normaal gezin plaats vindt. Sommige van onze kinderen zijn bijvoorbeeld nog nooit naar de Efteling of op vakantie geweest." De huidige manier van transport is het gebruik maken van twee personenauto's. Door de steeds toenemende benzineprijzen redt het tehuis het niet meer met het huidige model. "Dit was ook een noodoplossing, omdat bij het gebruikmaken van twee auto's een van onze belangrijke pijlers teloor gaat: samen iets doen, eensgezindheid. Een busje zal zeker bijdragen deze belangrijke pijler in stand te houden."

Het gezinshuis kijkt uit naar een tweedehands busje van ongeveer 10.000 euro. Dit willen ze met crowdfunding bij elkaar brengen. "Onze kinderen zullen de donateurs heel dankbaar zijn bij het slagen van deze actie. Zij willen daarom hun dankbaarheid tonen door een gezamenlijke bedankkaart te maken namens alle kinderen van Gezinshuis Kaats & Kids." De crowdfundingsactie is te vinden op: www.getfunded.nl/campagne/22032-crowdfunding-activiteit-voor-aanschaf-busje.