Een foto van de TrekkerTrek Familiedag van 2019.
Een foto van de TrekkerTrek Familiedag van 2019.

TrekkerTrek Familiedag Goeree-Overflakkee

DIRKSLAND -  Na een lange (corona)tijd vindt op vrijdagavond 19 mei en zaterdag 20 mei alweer de zevende editie plaats van de TrekkerTrek Familiedag bij Landbouwbedrijf de Wit. Deelnemers zullen met hun landbouwtractoren meedoen aan de grootste krachtmeting van Goeree-Overflakkee. Naast de TrekkerTrek is er van alles te doen, zien en beleven voor jong en oud. Kortom: een spektakel voor de hele familie.

TrekkerTrek Familiedag zal dit jaar plaatsvinden op de vertrouwde locatie aan Philipshoofjesweg 77 te Dirksland, maar wel op een ander perceel dan voorgaande jaren. De wedstrijdbaan wordt iets langer, loopt parallel aan de weg, waardoor het terrein ook anders is ingedeeld.

TrekkerTrek Pre-night op vrijdag 19 mei

Na een geslaagde eerste editie van de TrekkerTrek Pre-Night, is het vrijdag 19 mei tijd voor "een avond vol power" met een tweede editie. Vanaf 19.30 uur staan de twee wedstrijdbanen in het teken van snelheid. Op één baan wordt in samenwerking met de landelijke carpulling organisatie DCPO een autotrek georganiseerd, waarbij opgevoerde auto’s een sleepwagen naar de finish moeten trekken. "Sensatie, snelheid en brullende motoren tot wel 1.200 pk, zorgen ervoor dat de auto’s binnen 10 seconden een Full Pull behalen!", aldus de organisatie.

Maar dat is niet het enige. Om tegen al dit autogeweld op te kunnen, wordt er op de tweede baan Trekkersprint gereden. Hierbij moeten trekkers zo snel mogelijk een Full Pull rijden. "Ook hier rijden trekkers tussen die meer vermogen geven dan het origineel en zullen daarom voor veel vertier zorgen."

TrekkerTrek Familiedag op zaterdag 20 mei

Rond 12.00 uur begint de TrekkerTrek wedstrijd waarin ongeveer 200 lokale deelnemers de strijd met elkaar aangaan in de standaardklassen. De organisatie zorgt ervoor dat er altijd spektakel is op één van de twee wedstrijdbanen. "Op deze dag wordt bepaald wie de sterkste trekker heeft in zijn klasse en dus local heroe wordt! Naast de standaardklassen zijn er ook twee boerensport-klassen, waarbij het vermogen flink mag worden opgeschroefd. Dikke brullende motoren zijn meer regel dan uitzondering, terwijl in de damesklassen de vrouwen onderling de strijd aangaan."

Naast de TrekkerTrek zijn er nog vele andere activiteiten en special acts te beleven. Zo is er voor de kinderen een uitgebreid kinderdorp, met onder andere: springkussens, een quadbaan, een klimtoren, circus, een kinderboerderij, schminken, gezonde snacks maken en clowns. Ook kunnen de kinderen alvast oefenen voor de echte TrekkerTrek, met een heuse mini-TrekkerTrek met de Potige Sleepwagen. Vervelen zullen ze zich niet. Naast het kinderdorp is er ’t Plein: 'meer voor vrouwen', waar de dames kunnen shoppen, proeven, beleven en vooral genieten. Er staan onder andere diverse kraampjes op het gebied van beauty, fashion en lifestyle, er zijn diverse modeshows te bekijken en ook cocktails te proeven. Voor de mannen (en de stoere vrouwen) is Wout Zijlstra, de sterkste man van Nederland, aanwezig om iedereen uit te dagen een fysieke uitdaging aan te gaan. Degene die dit het beste uitvoert, mag zich 'Sterkste man/vrouw van Flakkee' noemen.

Na het succes van voorgaande jaren, wordt het evenement afgesloten met een Pulling Party. Om dit evenement mogelijk te maken, zijn sponsoren een belangrijke schakel. De organisatie is dan ook zeer verheugd dat er veel ondernemers zijn die dit evenement mede mogelijk willen maken. Landbouwbedrijf de Wit is deze editie weer hoofdsponsor van TrekkerTrek Familiedag. Benieuwd naar het evenement? Volg het laatste nieuws via Facebook, Instagram, of www.ttflakkee.nl. Kaarten voor dit evenement zijn verkrijgbaar via de website (met korting) of op de dag zelf bij de ingang.