(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 en MOC’17 delen punten in enerverend duel

Sport

DIRKSLAND - Op zaterdag 23 april kreeg DVV koploper MOC op bezoek. Het duel met veel beweging en een hoge intensiteit eindigde in gelijkspel: 2-2.

De mannen uit Bergen op Zoom staan al weken bovenaan de ranglijst en hebben na een matige seizoenstart vrijwel geen punt meer verloren. De bezoekers zijn in titelstrijd verwikkeld met voornamelijk Prinsenland en daarom zijn ook vandaag de punten weer broodnodig om alles in eigen hand te houden. De heenwedstrijd leert dat MOC een goed voetballende ploeg is, dodelijk in het afmaken van kansen en tegelijkertijd weinig goals tegen krijgt.

Nadat de spelers op het veld verwelkomd werden met vuurwerk kon er afgetrapt worden. De intenties van beide ploegen waren vanaf de aftrap meteen zichtbaar; zowel DVV als MOC ging vol voor de winst. Al na een paar minuten kreeg Van der Veer de bal aangespeeld op rand zestien, draaide weg bij zijn tegenstander maar zag zijn inzet langs de goal van MOC gaan. De eerste pakweg dertig minuten waren voor DVV. Achterin werd nauwelijks iets weggegeven, duels op het middenveld werden gewonnen en voorin werden kansen gecreëerd. Na 30 minuten bereikte een pass van achteruit Van Bergen, hij zette een solo in, wurmde zich langs een aantal tegenstanders en schoot de bal feilloos achter de keeper: 1-0.

Niet opletten is dodelijk
Niet veel later werd De Geus vrijgespeeld voor de keeper, maar mede door goed uitkomen van de doelman zag hij zijn inzet net naast de paal gaan. Richting het einde van de eerste helft drong MOC meer aan. Een ongelukkige overtreding aan de zijlijn resulteerde in een vrije trap voor MOC. DVV stond op dat moment even niet op te letten en dat is tegen een ploeg als deze dodelijk. De nummer 10 slingerde de bal voor op een geheel vrijstaande middenvelder die de bal voldoende toucheerde om keeper Hanenberg kansloos te laten. Nog geen twee minuten later kreeg MOC wederom aan de zijkant van het veld een vrije trap. Ditmaal werd de bal niet voor de goal gegeven, maar krulde de nummer 10 de bal rechtstreeks in de kruising, 1-2. Een domper voor DVV zo vlak voor rust.

Gelijkmaker
Na rust waren er wederom twee ploegen te zien die er een leuke wedstrijd van probeerden te maken. Met veel beweging en een hoge intensiteit van beide kanten was het voor de toeschouwers een enerverende wedstrijd. DVV drong wat meer aan in de hoop de gelijkmaker te kunnen laten aantekenen. Na enkele speldenprikjes was het in de 71e minuut wederom Van Bergen die wegdraaide bij zijn tegenstander en de 2-2 tegen de touwen knalde. Tot dan toe had MOC in de tweede helft nog geen grote kansen weten te creëren. Na balverlies van de Dirkslanders werd de spits van MOC over de rechterkant weggestuurd, voor het doel stond een medespeler vrij maar de voorzet was nét te scherp. De grootste kans voor MOC diende zich aan rond de 80e minuut. Een corner werd goed ingekopt, maar met een reflex was het Hanenberg die zijn ploeg in de race hield. DVV kreeg nog één enorme kans om deze wedstrijd dan toch in haar voordeel te beslissen. Na een voorzet van van Bergen zag De Man zijn inzet gestopt worden door de keeper, in de rebound pikte Van der Veer de bal op, speelde zijn tegenstander uit, maar zijn inzet belandde via de keeper hard op de paal. Na 95 minuten blies de goed leidende scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit en eindigde dit duel in 2-2.

Zo behaalde de ploeg van trainer John Kleijn een punt in het duel met de koploper. Volgende week wacht de volgende wedstrijd, uit bij Kruiningen. De ploeg uit Kruiningen wil nacompetitie ontlopen en zij hebben de punten daarbij hard nodig. Ook daar zal weer 100% scherpte op de mat gelegd moeten worden door de Dirkslanders. De aftrap is om 14.30 uur.