Afbeelding

Na bloedstollende wedstrijd met punten terug naar Flakkee

Sport

OUDE-TONGE - De jonge Islanders gingen zaterdag met zeven spelers de strijd aan tegen de Kickers uit Waalwijk. Na een spannende wedstrijd konden zij met punten huiswaarts keren. Ze wonnen met 13-11. 

Jorith opende de wedstrijd direct met een homerun. Ook Jesse sloeg vandaag de ballen lekker weg en Stijn en Selena wisten beide op de honken te komen. Na de eerste inning was de stand 5-5. In de tweede inning was er vooral strategisch honklopen te zien. Liam en Selena hadden goed in de gaten wanneer ze een honk konden stelen. Tussenstand na de tweede inning: 8-9

Dit zorgde voor de nodige spanning aan de start van de derde inning. Vooral het publiek zat nagelbijtend achter de backstop. Na weer een ijzersterke slagbeurt met een tweede homerun (door Dennis) werden er voor de tweede keer de maximale vijf punten per inning behaald. De gelijkmakende slagbeurt van de Kickers was tot de laatste slagman spannend.

Het pitcher/catcher duo was inmiddels van plek gewisseld. Dennis zat achter de plaat en Finn mocht voor de tweede keer pitchen. En wat deden ze het goed; Dennis reageerde snel op doorgeschoten ballen, waardoor de Kickers geen honken durfden te stelen. Met nog maar twee punten verschil en twee nullen zorgde Finn voor een schitterend einde van de wedstrijd door een strike out te gooien. De eindstand: 13-11. Beste slagmannen: Finn Zalmé (1.000) Dennis de Vos (1.000) en Liam Zalmé (1.000)