Afbeelding

Bewoners Ebbe en Vloed in de tulpen gezet

Algemeen

OUDE-TONGE - Het was een vrolijke boel afgelopen vrijdag bij woonzorglocatie Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Maar liefst 140 bossen tulpen werden afgeleverd en uitgedeeld aan de bewoners. 

Een initiatief van de Oranjevereniging, wat mogelijk werd gemaakt door het bedrijf VOF Dogterom uit de Langeweg. Bij het uitdelen van de bossen kreeg men hulp van de kinderen van peuterspeelzaal ‘Het Kabouterhuis’, die op versierde fietsjes naar het Getij waren gekomen.

Tijdens de coronatijd doneerde de firma Dogterom al enkele keren tulpen aan de ouderen van Oude-Tonge. Dat gebaar werd enorm gewaardeerd. “Toen de oranjeverenging ons vroeg om hen te sponsoren, stelden we voor om in plaats daarvan weer tulpen uit te delen bij Ebbe en Vloed”, vertellen Paul en Anne Dogterom. “De Oranjevereniging vond dit een geweldig idee en zodoende zijn we hier vandaag samen aanwezig om de bewoners in de bloemetjes te zetten. We doen dit graag. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de tulpenvelden te bekijken, dus brengen we ze hier. Kunnen de mensen er toch van genieten, ook al komen deze tulpen uit de kas. Ze staan nu nog in de knop, maar tegen koningsdag zijn ze open en hebben ze een oranje gloed.”

De aanwezigheid en de hulp van de peuters van het Kabouterhuis maakte de ochtend extra kleurrijk en feestelijk. Het gebaar werd dan ook weer erg gewaardeerd door de ouderen. “Prachtig, al die tulpen zo bij elkaar”, zei een mevrouw. “De vorige keer hebben ze wel twee weken gestaan. Wat de truc is? Niks. Niet teveel water in de vaas, dat is alles.”