Afbeelding

Open Podium Havenconcertkrijgt een vervolg

Algemeen

GOEDEREEDE - Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli vormt de haven van Goedereede weer het sfeervolle decor voor het jaarlijkse Havenconcert. Dit gratis evenement brengt muziek en entertainment voor jong en oud naar het oude centrum van Goedereede. 

Naast de welbekende junior editie zal er dit jaar ook weer het Open Podium zijn, waarbij het ponton wordt opengesteld voor lokale artiesten en bands.

Het Havenconcert, waarbij artiesten vanaf een ponton in de haven allerlei muziekstijlen ten gehore brengen, vindt plaats op de zaterdagavond 1 juli. Traditiegetrouw wordt dit concert voorafgegaan door een junior editie voor basisschoolleerlingen van heel Goeree-Overflakkee op vrijdagmiddag 30 juni.

Open Podium
Ook het Open Podium, dat vorig jaar zijn eerste editie beleefde, zal een vervolg krijgen. Het ponton wordt dan opengesteld voor lokale bands en artiesten. “Vorig jaar leverde dit een muzikaal spektakel op met een grote variëteit aan genres. Van singer-songwriters tot een metalband en van een 6-jarige solo violiste tot een compleet orkest met alpenhoorns. Vrijwel alle soorten muziek zijn deze avond voorbij gekomen, wat dit ‘experiment’ tot een groot succes maakte”, aldus de organisatie.

“De aanmeldingen en reacties waren vorig jaar zo overweldigend dat een vervolg niet uit kon blijven”, laat Hester Tanis van de Stichting Havenconcert Goedereede weten. “Het leuke van het Open Podium is dat alles mag. Daardoor zal niet alles bij iedereen in de smaak vallen, maar is er wel voor elk wat wils.”

Jong talent
Jonge talenten worden hierbij ook aangemoedigd om zich weer aan te melden voor het Open Podium, zoals vorig jaar al veel werd gedaan. Toen werd het aanwezige publiek getrakteerd op prachtig pianospel van de 15-jarige Laura, werd iedereen vertederd door het optreden van de 6-jarige Solomiia en bleek het eiland rijk aan jong zang- en danstalent.

Aanmelden vanaf 1 mei
“Wil je dit jaar ook jouw minutes of fame beleven vanaf het ponton in de haven van Goedereede? Vanaf 1 mei is iedereen met een talent van harte welkom om zich aan te melden voor het Open Podium. Vul hiervoor het formulier in op: aanmelden.havenconcert.nl. Meer informatie over het Havenconcert kun je vinden op: www.havenconcert.nl.”