Afbeelding

Remko van Oosterom uit Ooltgensplaat wint NK Driebanden

DAARLERVEEN - Bij het NK Driebanden Groot Overgangsklasse in Café t Vossenhol in Daarlerveen is Remko van Oosterom uit Ooltgensplaat Nederlands kampioen geworden. Hij was als tweede geplaatst in de beginstrijd met als eerste geplaatste Tom Jacobs uit Sittard en nog zes andere spelers.

Remko begon goed en won de eerste twee partijen van Christian Kroezen en Ab Lenaers. Hij verloor de derde partij van Peter van Erp. Daarop volgden drie partijen tegen Rick van Zanten, Gijs Drost en René Berg, die Remko allemaal met winst uitspeelde. Hij speelde een superpartij tegen René Berg met een gemiddelde van 1.00.

Toen kwam de finalepartij die heel spannend was, omdat Remko van Oosterom moest winnen van de als eerste geplaatste Tom Jakobs om kampioen te worden. Het was een aftastende partij met mooie caramboles van beide spelers, maar Remko beheerste de partij en won met 25 tegen 11. Remko had tevens de hoogste serie behaald van 7 en eindigde met een algeheel moyenne van 0.744. Hij promoveert naar een hogere klasse.