Myrna Hermans winnaar CrossFit finale

REGIO - Afgelopen weekend heeft een drietal atleten van 0187 Barbell Gym meegedaan aan de finale van The Nationals. The Nationals is een landelijke CrossFit wedstrijd waarvan de finale in Zoetermeer werd gehouden.

Bij de dames deden Myrna Hermans en Carlijn Bomas mee, bij de heren deed Jethro van Oosterhout er alles aan om hoog te eindigen. De finale bestond uit een drietal workouts waarbij het de bedoeling was om zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement. Myrna Hermans liet in de eerste workout gelijk zien dat zij maar voor één ding ging; het podium. Met een gedeelde tweede plaats na de eerste workout legde zij de basis voor de overwinning.

De tweede workout lag haar aanzienlijk minder en het was dan ook zaak om de schade te beperken. Voor de allerlaatste workout was een overwinning noodzakelijk om een podiumplek in zicht te houden. Met bijna een minuut voorsprong op nummer twee verzekerde Myrna zich van het podium. Pas aan het begin van de avond werd de einduitslag bekend gemaakt. Dankzij haar sterke optreden in de laatste workout won Myrna nipt het eindklassement en daarmee de finale. Carlijn Bomas had zich in eerste instantie niet weten te plaatsen voor de finale, maar door afwezigheid van enkele concurrenten kon zij alsnog deelnemen. Met de wetenschap dat ze niks te verliezen had, gaf Carlijn alles om zo hoog mogelijk te eindigen. Met een mooie 25e plaats rondde zij haar finale goed af.

Jethro van Oosterhout deed bij de mannen mee. Hij plaatsen zich als 18e voor deze finale. Na een moeizame en allesbehalve ideale voorbereiding (veel blessureleed) wist hij zich staande te houden en verzekerde zich van een 17e plek. Meer zat er deze finale niet in, maar het is een resultaat om zeer tevreden mee te zijn.