De twee hoofdrolspelers van de dag Milan van Lenten en Rowan Breen.

WFB steelt overwinning op Sportpark Den Aanwas

Sport

REGIO - Afgelopen zaterdag speelde WFB op Sportpark Den Aanwas in Piershil tegen Fortune Be Quick. De overwinning van WFB werd behaald in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Eindstand: 2-1.

Qua professionalisering valt er bij WFB nog wel het één en ander te winnen. Bij aankomst in Piershil, bleek de selectie de kledingtas vergeten te zijn. Een ingewijde wist te vertellen dat de tas wel klaar had gestaan, maar dat alle spelers er straal aan voorbij waren gelopen. Een materiaalman is dus geen overbodige luxe. De eigen shirts arriveerden pas in de loop van de eerste helft, maar Fortuna Be Quick was zo vriendelijk om de eigen uitshirts voor het eerste bedrijf even uit te lenen.

Een deel van de Ouddorpse selectie had willen wachten op de eigen shirts, zogezegd omdat ze liever in de eigen clubkleuren voetballen. Toen ze in de iets te strakke groene shirts het veld opkwamen, werd de ware reden onthuld. Kennelijk is een fitnesscoach ook geen overbodige luxe. “Dat ‘groen’ kleedt in ieder geval niet af,” aldus supporter Gert van Lenten.

Rommelig begin
Het begin van de wedstrijd was rommelig van beide kanten. Weinig passes kwamen aan en het aantal kansen hield ook niet over. Na ongeveer een half uur kwam WFB wel op voorsprong. Milan van Lenten dribbelde het strafschopgebied in. Hij bleek onhoudbaar voor Johan Bestebreur. Die laatste werkte Van Lenten daarom onreglementair tegen de grond, waarop scheidsrechter Remco Broekhuizen gedecideerd naar de stip wees en een gele prent uit zijn borstzakje tevoorschijn haalde. Dit buitenkansje liet Rowan Breen zich niet ontnemen en hij liet de verder uitstekend keepende Bryan Huyzers kansloos: 0-1.

Nog voor rust kwam Fortuna Be Quick met 10 man te staan. Een gemene overtreding van wederom Bestebreur op de kuit van Bjorn Pape, maakte dat scheidsrechter Broekhuizen ook de rode kaart moest tonen. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar niets bleek minder waar. Grote delen van de tweede helft had de ploeg uit Piershil juist de overhand, ondanks de ondertalsituatie.

Last minute overwinning
Tien minuten in de tweede helft betaalde dit zich uit. De verdediging van WFB kreeg na een vrije trap de bal niet weg, waarop Ricardo Hoogwerf de bal in het doel werkte: 1-1! Ook daarna bleven de beste kansen voor de thuisploeg en leek WFB genoegen te moeten nemen met een punt. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd bracht Breen de Ouddorpers toch nog de overwinning. Een goede pass van Van Lenten (M.) werd over de keeper heen gestift en de bal stuitte via de binnenkant van de rechterpaal in het zijnetje.

In blessuretijd zette Fortuna Be Quick nog eenmaal alles op alles om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en slaagde daar bijna in. Na een afgeslagen corner schoot Thimo Herrewijnen de bal bijna in de rechterhoek, maar een eveneens sterk keepende Maks Rabouw wist dat te voorkomen. Daardoor trokken de Ouddorpers, tegen de verhouding in, aan het langste eind en had Fortuna Be Quick minimaal een punt verdiend.