Afbeelding

Nieuwbouw en renovatie bij DBGC beklonken

Algemeen

OUDE-TONGE - Met het plaatsen van de vereiste handtekeningen kan de modernisering van de accommodatie bij DBGC op sportpark de Koepel van start. Donderdagavond 13 april kwamen bestuurders en leden van het bouwteam, BMVV bouwadviseurs en de verschillende aannemers bijeen op het complex van de club. De gemeente Goeree Overflakkee was vertegenwoordigd in de persoon van beleidsmedewerker Henk van Oostenbrugge. Namens het DBGC-bestuur ondertekende secretaris Jaap Tiggelman de bouwovereenkomst met hoofdaannemer Corné Peeman.

Plaats van handeling, de DBGC-kantine, blijft als enige van de opstallen bij DBGC op het sportcomplex gehandhaafd. Wel is het de bedoeling dat de kantine onder meer voorzien gaat worden van hoogwaardige dakisolatie en HR-beglazing en verbonden wordt met een nieuw te bouwen kleedkamergebouw met bergingen. Zo verrijst er een aaneengesloten en duurzaam geheel dat er ook nog eens mooi komt uit te zien.

Alle aanwezige genodigden werd tijdens een korte rondgang nog een laatste blik gegund op de huidige staat van de accommodatie, waarbij niemand verder hoefde te worden overtuigd van nut en noodzaak van de bouwplannen. Per 1 mei start dan ook de sloop van de oude en versleten kleedkamers en de opslagruimtes. Weer terug in de kantine werd het glas geheven op een prettige en collegiale samenwerking tussen alle betrokken partijen en een voorspoedig verloop van het bouwproces. Zonder tegenslag zouden de werkzaamheden eind 2023 gereed moeten zijn. Aansluitend is nog enige tijd gemoeid met het verharden en inrichten van het omliggende terrein.

Het eerste kwartaal van 2024 hoopt DBGC te zijn uitgerust met een uitnodigend, modern en duurzaam complex waar leden, supporters en gasten zich welkom en thuis zullen voelen.