(Foto: Digidamco)
(Foto: Digidamco)

2.200 deelnemers op tiende editie Tulpentocht

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 15 april vond de tiende editie van de Tulpentocht plaats. Dit jaar deden er 2.200 wandelaars en fietsers mee aan het evenement. De opbrengst van de Tulpentocht was bestemd voor twee goede doelen: de Voedselbank Goeree-Overflakkee en Kairos.

Rond 7.30 uur verschenen de eerste trouwe deelnemers van de 25 en 17,5 kilometer in de kantine bij MSV & AV Flakkee om te starten. Het startschot werd 8.00 uur gelost door Janneke Troost, deelneemster van het eerste uur. Vervolgens vertrokken de lopers richting de Flakkeese polders om de bloemen- en kleurenpracht waar Goeree-Overflakkee om bekend staat te bekijken. Vanaf 9.00 uur konden ook de deelnemers van de 11 kilometer vertrekken. Ze werden met bussen naar een andere locatie gebracht, om zo tijdens het wandelen ook zo veel mogelijk tulpen te kunnen bewonderen. Vanaf 11.00 uur was het de beurt aan de fietsers en scootmobielers voor een tocht van 29 kilometer.

De wandelaars en fietsers werden bij de stempelposten verwelkomd door enthousiaste vrijwilligers, met wat lekkers en een stempel op de stempelkaarten. Ook stonden er verschillende muziekgroepen klaar, die zorgden voor veel gezelligheid. Voor de fietsers was de molen van Sommelsdijk geopend en was er op en om het Diekhuusplein van alles te beleven. De medewerkers van de Voedselbank Goeree-Overflakkee en Kairos, de goede doelen van deze editie, waren aanwezig bij de start.

Deelnemers uit verschillende landen
“Als organisatie zijn we trots op de 2.200 deelnemers”, laten de initiatiefnemers van de Tulpentocht weten. Elk jaar zijn er deelnemers uit verschillende landen en ook dit jaar waren er Belgen, Duitsers en Spanjaarden aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagde tiende editie van de Tulpentocht, die werd georganiseerd met medewerking van MSV & AV Flakkee, de gemeente Goeree-Overflakkee, het Waterschap Hollandse Delta, het Rode Kruis Goeree-Overflakkee, VVV Goeree-Overflakkee, het bestuur van het Streekmuseum, Klasse Verkeer, Manege Oostmoer, de Molen van Sommelsdijk, modelvliegclub SDGO, het Diekhuus, landbouwbedrijf Marco Buijs, Fa. Fleuren, Happy Music, LTO-Noord, Middelharnis Centrum en natuurlijk alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers.

Woensdag 17 mei om 19.30 uur wordt in De Doele in Sommelsdijk door een vertegenwoordiger van college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee de cheque uitgereikt aan de goede doelen van deze editie, KAIROS en de Voedselbank Goeree-Overflakkee.