(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 pakt drie punten bij uitwedstrijd in Kapelle

Sport

REGIO - Na het vrije paasweekend stond er weer competitievoetbal op het programma. Voor de ploeg van trainer John Kleijn betekende dat een uitwedstrijd naar Kapelle. De gastheren hebben hun goede seizoenstart mede door veel blessures niet weten voort te zetten en vinden zich terug in de middenmoot. Ondanks de lange reistijd waren ook voor deze wedstrijd weer de nodige supporters uit Dirksland afgereisd om onder het genot van een voorjaarszonnetje hun ploeg te steunen.

Vanaf de aftrap was het DVV dat het initiatief nam. De eerste kansen waren voor DVV en dat resulteerde in de zesde minuut al in de 0-1. Van der Veer werd rand zestien ingespeeld, draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal onberispelijk in het doel. Kapelle gaf in deze fase van de wedstrijd veel ruimte weg, maar de Dirkslanders verzuimden verder afstand te nemen. Na een half uur spelen kwam Kapelle voor vrijwel de eerste keer in de buurt van het Dirkslandse goal, via een van richting veranderd afstandsschot werd de 1-1 op het scorebord gezet.

In de fase hierna was Kapelle meermaals gevaarlijk, maar de achterhoede stond sterk en gaf de tegenstander niet de kans om nog een treffer te laten noteren. Vlak voor rust kwam, na een vlot lopende aanval, de bal voor de voeten van Toes, die niet twijfelde en de bal hard achter de keeper in het net knalde: 1-2. Het moeilijk bespeelbare veld leende zich niet voor verzorgd voetbal, wat met name zorgde voor veel duels op het middenveld. Voor rust wist Kapelle geen vuist meer te maken, tussenstand: 1-2.

Verdiende overwinning
Na rust pakte DVV het initiatief weer op. Na een aanval over de rechtse kant slingerde De Berg de bal voor de goal. Van Dam stond in positie en met een bekeken bal wist hij de Dirkslanders vlak na rust op een 1-3 voorsprong te zetten. De thuisploeg besefte dat het iets moest forceren om nog een resultaat te halen deze middag. Het inbrengen van een aantal verse wissels en een meer opportunistische speelstijl moest daarin de doorslag geven. Ondanks deze wissels was het DVV dat de boventoon bleef voeren, maar de bal wilde er meermaals net niet in. Na 75 minuten viel dan toch de aansluitingstreffer. Na uitverdedigen van de Dirkslanders kwam de bal gelukkig tegen de inlopende spits aan, die zelf amper leek te beseffen de 2-3 op het scorebord gezet te hebben. De thuisploeg zette nogmaals aan, maar DVV oogde vastberaden de drie punten mee te nemen naar Dirksland. Een charge van achter op de benen van Lugthart werd bestraft met een rode kaart, waarna Kapelle door moest met tien man. In de 87e minuut viel dan toch de beslissing; De Man zette de ingevallen Van Putten met een steekbal de diepte in. Van Putten behield het overzicht en gaf de bal voor op Toes, die met een droog schot zijn tweede van de middag liet aantekenen. Het slotakkoord was voor J. van den Boogert die vanuit een corner de bal achter de keeper wist te plaatsen. De wedstrijd eindigde in 2-5.

Een belangrijke en verdiende overwinning voor de ploeg van trainer John Kleijn. Volgende week wacht de wedstrijd tegen koploper MOC’17 uit Bergen op Zoom. De aftrap is om 14.30 in Dirksland.