Afbeelding

Herkingen ‘55 op karakter langs Duiveland

Sport

HERKINGEN – In een rechtstreeks duel om de tweede plaats op de ranglijst heeft Herkingen ’55 met een 2-1 overwinning naaste belager Duiveland op drie punten achterstand weten te zetten. De geelhemden moeten deze middag uit een ander vaatje tappen en een vroege achterstand ombuigen.

Het fraaie voorjaarsweer zorgde ervoor dat vele supporters deze middag de weg naar De Stoofweg wisten te vinden. Op het affiche een alleraardigst duel tussen de nummers twee en drie op de ranglijst. De geelhemden begonnen aftastend en moesten zich van meet af aan wapenen tegen de aanvalsdrift van de bezoekers. Toen in de 10e minuut de bal, uit een voorzet, onfortuinlijk tegen de arm van Van Es kwam, wees arbiter Noordhoek resoluut naar de penaltystip. De elfmetertrap werd door Van Klinken benut (0-1). De thuisclub kwam nadien beter in de wedstrijd. In de 18e minuut zeilde een vrije trap van Bouwens over de deklat. Enkele minuten later kwam Noordijk in kansrijke positie, maar wist de Duivelandse defensie in te grijpen en verder onheil te voorkomen. In de 35e minuut bracht een combinatie tussen Van Es en Bestman de bal bij Van den Ochtend. Vanaf de middenlijn snelde de aanvaller alles en iedereen voorbij en liet De Bruine met een felle ‘punter’ kansloos (1-1). Op slag van rust haalden de Duivelanders opgelucht adem toen een vrije trap van Melissant rakelings over de kruising suisde.

De thuisclub zette in het tweede deel direct druk om een tweede treffer te forceren. Het spel was van beide kanten onrustig en verzandde in het veelvuldig spelen van de lange bal. De geelhemden controleerden de wedstrijd en kwamen in de 70e minuut op een verdiende voorsprong. Een voorzet van de ingevallen Buys bereikte de inlopende Melissant ter hoogte van de penaltystip. Melissant koos niet voor eigen succes en legde de bal breed op de vrijstaande Van den Ochtend die De Bruine kansloos liet (2-1). Duiveland probeerde de bakens te verzetten en nam daarmee de nodige risico’s. In de 75e minuut kreeg Van den Ochtend, na een splijtende pass van Bouwens, vrije doorgang. De Jonge trok aan de noodrem en kon met rood vertrekken. In de 82e minuut speelde Buys zich goed vrij, maar zijn inzet kon ternauwernood op de doellijn worden weggewerkt. Enkele minuten later schoot Van den Ochtend een volgende mogelijkheid in het zijnet. Herkingen morste de kansen en dat hield Duiveland overeind. Ruim in blessuretijd kreeg Roks nog een dot van een kans om de gelijkmaker aan te tekenen, maar de inzet ging huizenhoog over het doel van Dubois. Met deze overwinning nestelde Herkingen ‘55 zich op de tweede plaats op de ranglijst en kon het zich deze week opmaken voor de lastige uitwedstrijd tegen Smerdiek.