Afbeelding

Drie wedstrijden tijdens openingsweekend van The Islanders

Sport

OUDE-TONGE - Honk- en softbalvereniging The Islanders speelde afgelopen weekend diverse wedstrijden. DS1 nam het op tegen Orioles, de pupillen speelden tegen Wizards of BoZ en The Islanders behaalden een ruime overwinning op Twins. 

Vrijdagavond mocht DS1 het seizoen openen tegen de dames van Orioles. De wedstrijd ging goed van start en de dames hebben laten zien dat ze verdedigend flink gegroeid zijn in vergelijking met afgelopen seizoen. In de eerste inning waren er drie mooie vangballen te zien; twee van pitcher Julie en één van korte stop Kyra. Ook in de rest van de wedstrijd waren er mooie acties, waaronder een mooie nul van catcher Sabine, die met volle vaart omver gelopen werd door de loopster van Orioles. En ook een dubbelspel van derde honkvrouw Julie (tikactie 5 en aangooi 5-3). Aan slag ging het de dames ook prima af, maar waren ze nog net niet sterk genoeg om de Orioles te verslaan. De eindstand was 7-15 en de beste slagvrouw was Aedin Kroos (1.000).

Pupillen spelen tegen Wizards of BoZ
Zaterdagochtend speelden de pupillen hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen Wizards of BoZ. Met een heerlijk zonnetje erbij gingen de jonge Islanders van start en lieten aan het begin van de wedstrijd vooral zien dat ze goed konden verdedigen. Na twee snelle inningen konden de Wizards maar twee punten uitlopen. In de derde inning kwamen de eerste punten voor de U12; Liam kwam met een mooie honkslag op het eerste honk en daarna was het Jorith die de punten binnen sloeg met zijn 2-run homerun. In de vijfde en laatste inning van de wedstrijd waren beide teams aardig op dreef; de Wizards scoorden nog 5 punten, waarna er gewisseld werd. De Islanders wisten in deze laatste slagbeurt nog 4 punten te scoren, mede dankzij een mooi geslagen bal van Stijn en Jesse. De eindstand was 6-9, de beste slagman: Liam Zalmé (1.000).

Islanders winnen van Twins
The Islanders namen het in dit weekend op tegen Twins. Na de eerste drie slagmannen van Twins waren de Islanders aan slag; met twee mooie honkslagen van Lars en Tim was de stand na de eerste inning 4-0. Ook in de tweede inning wist pitcher Peter ervoor te zorgen dat Twins geen punten kon scoren. Dat was een ander verhaal voor de eigen spelers; 11 punten werden er binnengelopen in de tweede inning. En daar bleef het niet bij. Met mooie honkslagen van onder andere Lars, Perry, Jan, Peter en Giovanni (en niet te vergeten Tom) zorgden The Islanders voor een prachtige eindstand van 18-4, een goede start van het seizoen. Beste slagmannen: Peter Roubos (1.000) Tim Toornvliet (1.000)