Atleten van heinde en ver naar Middelharnis

MIDDELHARNIS - Zaterdag 1 april was er de eerste editie van Weightlifting With Friends bij 0187 Barbell Gym in Middelharnis. Zowel beginnende als gevorderde atleten uit de regio en verderop uit het land deden aan deze wedstrijd mee.

Voor de einduitslag werd buitenom het gewicht dat ze gelift hadden, ook rekening gehouden met de leeftijd en het lichaamsgewicht van de atleet. Er werd in twee groepen gelift; de eerste groep was uitsluitend voor de beginnende lifters en de tweede voor de gevorderde lifters.

In de eerst groep ging Irene Hopstaken van 0187 Barbell Gym er bij de vrouwen met de eerste plaats vandoor. Met een Snatch van 31 kilogram en een Clean & Jerk van 46 kilogram behaalde zij 116.254 punten. Bij de mannen bleef Bas Valent van Vitality Sports uit Duiven, Steven van Woerkom van 0187 Barbell Gym net voor. Hij maakte een Snatch van 54 kilogram en een Clean & Jerk van 70 kilogram, hierbij behaalde hij 172.551 punten.

In de middag kwamen de ervaren lifters op het platform. Bij de vrouwen ging de eerste plaats naar de Nederlands en Pools Masterskampioen Justyna Markiewicz van Vitality Sports uit Duiven. Haar resultaat was een 50 kilogram Snatch en een 73 kilogram Clean & Jerk. Genoeg voor 168.188 punten.

Bij de mannen was er ook een Pools/Nederlandse winnaar, Rafal Pazur van Sportcentrum Hoorn. Zijn beste lifts waren een 85 kilogram Snatch en een 100 kilogram Clean & Jerk. Hierdoor behaalde hij 293.924 punten. De hoogste lift van de dag werd behaald door Sylwester Bigall uit Den Haag. Hij stootte122 kilogram. Genoeg voor een tweede plaats overall.