Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 17 april een kaartmiddag in het Buurthuus aan de Kloosterstraat 10. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen 5 euro, dit is inclusief koffie of thee. 

DIRKSLAND

Bingo

Op donderdag 13 april is er een bingo-avond in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57. Er zijn mooie (geld)prijzen te winnen en natuurlijk is er het lootje voor een gratis bingokaartje.

Rommelmarkt

Op zaterdag 15 april is er van 9.30 tot 15.00 uur een rommelmarkt in de Victoriahal (Philipshoofjesweg 57). Ook is er gelegenheid om een bakje koffie met wat lekkers te nuttigen of om iets te eten. De toegang is gratis.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Met de Kunstbus naar Keukenhof

Beleef een fleurig dagje uit en geniet van de prachtige bloemen en planten in Keukenhof. Op zaterdagochtend 6 mei vertrekt de Kunstbus vanaf verschillende opstapplaatsen naar Keukenhof. De dag begint goed met een rondleiding waar je in 60 minuten de highlights van Keukenhof ontdekt. Een professionele gids geeft uitleg over de historie, het thema, de verschillende planttechnieken, de inspiratietuinen, de molen en over de verschillende bloemenshows. Dit geeft je een goede basis voor de rest van je bezoek. Hierna is er de gelegenheid om zelf rond te lopen in Keukenhof. Stap op vanaf Middelharnis, Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle of Spijkenisse. Aanmelden voor de Kunstbus kan tot woensdag 19 april bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Leden betalen 60 euro, niet-leden 65 euro.

HERKINGEN

Koffiepraetje

Dorpsraad Herkingen en Stichting Zijn organiseren op dinsdag 18 april om 10.00 uur voor alle inwoners van Herkingen 't Koffiepraetje (samen een bakkie doen). Voor een keer op de derde dinsdag van de maand in verband met Pasen. Locatgie is de recreatiezaal aan het Han de Lignieplein, ingang via de zijdeur. De toegang is gratis en koffie/thee staat klaar. 

MIDDELHARNIS

Ledenmiddag PCOB

PCOB Goeree-Overflakkee organiseert op maandag 17 april een ledenmiddag. Poula en Gert-Jan van der Valk uit Oude-Tonge zullen de aanwezigen deze middag meenemen naar Nieuw-Zeeland. Zij hebben een rondreis gemaakt door dit prachtige land. Naast een vertelling over dit land zullen ook een aantal filmpjes worden getoond van bezienswaardigheden. Op deze middag zal voorafgaande aan de presentatie onze jaarvergadering worden gehouden. De ledenmiddag is in De Hoeksteen en begint om 14.00 uur. Entree
is 2,50 euro (niet-leden betalen 5 euro).

Bingomiddag in Wijkcentrum 

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 19 april een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Zij hopen er een leuke gezellige middag te hebben met de aanwezigen. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De negen ronden Bingo kosten 5 euro, inclusief de koffieronden. Wegens succes is er ook weer een vluggertje met grote prijs voor 1 euro. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50.

Open avond COV Laudando

COV Laudando houdt op 19 april een open avond in de Emmauskerk aan de Kon. Julianaweg 64. Mensen die benieuwd zijn of een koor wat voor hen is, altijd al eens een koorrepetitie mee wilden maken en affiniteit hebben met klassieke muziek, zijn welkom om vrijblijvend te komen kijken of meezingen. Koffie en wat lekkers staan klaar. Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang is om 19:45 uur.

NIEUWE-TONGE

Spullen uit grootmoeders tijd

Op zaterdag 15 april is er verkoop van spullen uit grootmoeders tijd, van 10.00 tot 14.00 uur aan de Molendijk 140. Verkrijgbaar zijn onder andere petroleumstellen, kruidenkastjes, voorraadbussen, lepelrekken, keulse potten en veel zinken voorwerpen.

Zangavond voor Calando

Op zaterdag 22 april is er een zangavond in de kerk van de hervormde gemeente van Oude-Tonge. De avond wordt georganiseerd door gemengd koor de Lofstem uit Aagtekerke. Medewerking wordt verleend door christelijk gemengd koor Jeduthun uit Middelharnis. Beide koren staan onder leiding van Jan Wisse. Organisten zijn Willem den Boer en Jan de Visser. Aanvang is om 19.30 uur. De toegang gratis; collecte en digitale giften zijn volledig bestemd voor de nieuwe locatie van Hospice Calando.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 13 april is er Breicafé van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is 2 euro, dit is inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd (06-40701181). Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Rommelmarkt

Op zaterdag 15 april is er weer een grote rommelmarkt en verkoping van de Hervormde gemeente. Iedereen is van harte welkom van 9.00 tot 14.00 uur.

OUDDORP

Voorjaarsverkoping Adullam 

Op zaterdag 15 april gaat comité Adullam gehandicaptenzorg een verkoping houden, van 9.30 tot 15.00 uur bij de familie Hoek aan de Oudelandseweg 4. Te koop is onder meer boerenkaas, snoep, kruiden, bonbons, groente en fruit, lucht- en dieptereinigers en TB-accessoires. Ook kan men koffie met wat lekkers kopen en een patatje met een frikandel of kroket eten. Het comité hoopt weer veel mensen te ontmoeten om de stichting Adullam gehandicaptenzorg te ondersteunen.

Samendienst

De Doopsgezinde Gemeente Ouddorp organiseert op zondag 23 april een samendienst in de Dorpstienden. Vanaf 10:15 uur is men van harte welkom voor koffie, thee of wat fris. De dienst start om 11:00 uur. Samen Hem ontmoeten, Hem loven en prijzen door zang, gebed, schriftlezing en overdenking. De overdenking zal door Ds. J. de Haan worden verzorgd. Welkom, gebed, schriftlezing en dankgebed worden door mensen uit de gemeente gedaan.

Leuke fietstocht

Op woensdag 26 april gaat 55+ Ouddorp een leuke fietstocht maken en koffie/thee drinken in theetuin de Halve Maan in de Oostdijk. Voor mensen die niet kunnen fietsen is het ook mogelijk om alleen in bakje te komen doen, dat zal om ongeveer 15.00 uur zijn. Bij slecht weer komt men bijeen in de Dorpstienden, worden er spelletjes gedaan en genieten daar van het gebak uit de theetuin. Vertrek is  om 14.00 uur bij de Dorpstienden. Deelname kost 7,50 euro (twee keer koffie en een keer gebak). Aanmelden kan t/m 22 april bij Janneke Quist via tel. 06-10187812.

Op reis met 55+

Op woensdag 3 mei hoopt 55+ Ouddorp haar jaarlijks reisje weer te maken. Men vertrekt om 9.20 uur bij SRGO de Dorpstienden, de thuiskomst is gepland rond 16.30 uur. Voor meer informatie en/of aanmelden kan men tot en met 25 april bellen naar Janneke Quist via 06-10187812. Voor de reis geldt: vol is vol.

OUDE-TONGE

Open Schuur bij Houweling Meubelen

Op zaterdag 15 april wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41A. Van 10.00 tot 15.00 uur kan iedereen zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels. Ook kan men een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen. Verder zijn er veel boeken en kledingstukken.

Kledinginzameling Uzon

De werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente Oude-Tonge zamelt op zaterdag 15 april kleding in voor Uzon en andere doeleinden. Het inzameladres is Capelleweg 48 (bij het grijze hek). Van 9.30 tot 11.30 uur staan mensen van de werkgroep klaar om schone, goed bruikbare kleding in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw kleding of heeft u vragen, neem dan contact op met dhr. A. Klem (0187-641304). Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de kosten.

STELLENDAM

Lezing over noten en zuidvruchten 

Op donderdag 13 april houdt dhr. K. Blokland een lezing over noten en zuidvruchten bij de Christelijke Vrouwenbond 'Goeree'. De bijeenkomst is in verenigingsgebouw ‘t Haegse Huus, aanvang is om 20:00 uur. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom. Meer info via 0187-683223.

Bingo Oranjefeest

Vereniging Oranjefeest Stellendam organiseert op vrijdag 14 april bingo in 't Haegse Huus. Kosten (inclusief Quickie) voor 1 boekje € 15,00, 2 boekjes € 20,00, 3 boekjes € 22,50. Vluggertje € 1,00 en de superronde € 5,00. Aanvang is om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur.

De Troubadour

Op dinsdag 18 april hebben de vrouwen van rondom Goeree Hans van Gorp, alias De Troubadour uitgenodigd. Hij zal een gezellige avond met muziek, vooral repertoire van de grote Nederlandstalige en Engelstalige troubadours uit de jaren zestig en zeventig ten gehore brengen. De avond wordt gehouden in ‘t Haegse Huus en begint om 20.00 uur.