Afbeelding

Flakkeese zwemmers presteren goed op EQM

Algemeen

REGIO - Vier Flakkeese zwemmers hebben afgelopen weekend aan de Eindhoven Qualification Meet deelgenomen. Om aan deze wedstrijd mee te mogen doen, moesten de zwemmers voldoen aan strenge kwalificatieeisen. De vier Flakkeese zwemmers die voldeden aan deze eisen, waren Meyke van Nimwegen, Elise Tanis, Leyla Oversluizen en Floris Tanis.

Meyke van Nimwegen nam deel namens de Schotejil. Op de 400 meter wisselslag zwom zij in de ochtendseries een tijd van 5.25.23, goed voor een startbewijs in de finale op dezelfde dag ‘s middags. Tijdens deze finale verraste Meyke met de aansprekende tijd van 5.20.30, waarmee zij als eerste in de finale eindigde. Dat haar prestatie op die bewuste vrijdagmiddag wel heel bijzonder was, blijkt uit het feit dat zij het clubrecord daterend uit 2017 bij de meisjes tot 16 jaar wist te verbeteren.

Dat record stond eerder op naam van Elise Tanis, die inmiddels topsport met een studie geneeskunde combineert. Haar programma bestond uit de 50 en 100 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag. Elise presteerde het beste op de 50 meter vlinderslag. Op deze afstand zwom zij `s morgens een mooi persoonlijk record van 27.24. Hiermee ging ze als vijfde naar de A-finale. In deze finale werd zij zesde in een tijd van 27.41. Op de 100 meter rugslag zwom Elise ook in de A-finale mee voor de prijzen. Met haar tijd van 1.03.26 werd zij op deze afstand vijfde. Zij kon haar tijd van de ochtend (1.02.81) helaas niet verbeteren in die finale. Op de 100 meter vlinderslag wist ze zich voor de B-finale te plaatsen. In deze B-finale werd zij tweede in 1.02.04.

Leyla Oversluizen traint bijna dagelijks bij haar club Feijenoord Albion in Rotterdam. Zij zwom bij de junioren categorie mee en had zich weten te plaatsen op de 100 meter vlinderslag. In de series zwom zij naar een negende plaats in 1.09.40. In de finale ging ze een stuk sneller. Met een tijd van 1.07.26 zwom zij in de junioren finale naar een zevende plek.

De 16-jarige Floris Tanis maakte zijn debuut op de EQM. Hij zwom net als Leyla in de juniorencategorie. Hij zwom de 50 en 100 meter vrije slag. Op de 100 meter vrije slag schoot hij in de ochtend sessie uit zijn slof en zwom een prachtig nieuw persoonlijk record van 54.68. In de juniorenfinale viel zijn tijd wat tegen en daarin werd hij uiteindelijk zesde. Op de 50 meter vrijeslag plaatse de HAVO-leerling uit Middelharnis zich in de ochtendseries ook voor de juniorenfinale in 24.91. In deze finale werd hij vijfde. Hij zwom ook op deze afstand een indrukwekkend persoonlijk record van 24.57. Al met al keken deze topzwemmers terug op een geslaagd toernooi.