Afbeelding

Dorpstienden gefaseerd weer open

Algemeen

OUDDORP - De Dorpstienden in Ouddorp gaat ‘gefaseerd’ weer open. Dat meldde SRGO afgelopen vrijdag in een persbericht.

“In goed overleg met de gemeente is afgesproken dat vanaf dinsdag 11 april Dorpstienden gefaseerd weer open gaat”, aldus SRGO. “Gestart wordt met de openstelling voor het beweegonderwijs. Aansluitend kunnen vanaf donderdag 13 april ook de maatschappelijke activiteiten weer plaatsvinden. De openstelling is voorlopig wel zonder horecafunctie.”

SRGO laat weten afspraken te hebben gemaakt met de gemeente en politie over de veiligheid. “Op basis hiervan vinden de partijen het verantwoord om zonder de horecafunctie open te gaan, zodat scholen en verenigingen weer gebruik kunnen maken van Dorpstienden”, aldus SRGO.

In nauw overleg met de gemeente en gebruikers gaat SRGO op zoek naar een lange termijn oplossing voor de horeca, zo laat SRGO weten. “Afgesproken is dat bij nieuwe incidenten opnieuw wordt overgegaan tot sluiting, zodat de veiligheid van de gebruikers en medewerkers gegarandeerd kan worden.”

Mark Vijfschaft, interim-directeur van SRGO: “Een locatie sluiten voor twee weken is natuurlijk nooit leuk. Toch vonden wij dat we geen andere keus hadden. Gelukkig hebben we goede afspraken met de gemeente en politie kunnen maken. Zij gaven aan er vertrouwen in te hebben dat wij zonder de horecafunctie op verantwoorde wijze weer open kunnen. Inmiddels hebben we de scholen en vaste gebruikers per brief geïnformeerd dat we weer open gaan. Wel houden we goed de vinger aan de pols en blijven we met de gemeente in overleg over de structurele oplossing voor Dorpstienden.”