(Foto: René Schotanus).
(Foto: René Schotanus).

Bibliotheek en Rabobank starten DigiMaatje

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Je wilt graag via de computer boodschappen kunnen bestellen. Of via de bankapp op je telefoon rekeningen betalen. Of leuke foto’s van je kleinkind kunnen mailen. Het is niet fijn als je bij dit soort zaken altijd hulp van anderen nodig hebt. Om deze reden zorgt Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in samenwerking met de Rabobank en Zuid-Hollandse Eilanden dat inwoners op Goeree-Overflakkee digitaal vaardig(er) worden met behulp van DigiMaatjes. 

“DigiMaatjes zijn medewerkers van de Rabobank, die klaarstaan voor inwoners van Goeree-Overflakkee om digitaal beter hun weg te leren vinden”, vertelt Kristi Okker, coördinator van het DigiTaalhuis op Goeree-Overflakkee. De mensen krijgen in een veilige en vertrouwde omgeving een-op-een begeleiding. Dayenne Klink, coördinator van DigiMaatjes bij de Rabobank, benadrukt dat dit heel belangrijk is, omdat steeds meer zaken in het dagelijks leven digitaal geregeld moeten worden. “Denk bijvoorbeeld aan het online invullen van een formulier of het maken van een afspraak. Digitaal mee kunnen doen is zowel praktisch als fijn. Het vergroot de zelfstandigheid van inwoners en daar helpen we als Rabobank graag bij.”

“DigiMaatjes helpen ook bij specifieke digitale zaken, zoals het versturen van foto’s, online iets bestellen of bij het op weg brengen van rekeningen betalen”, aldus de beide partijen. “Elk begin is moeilijk én spannend, maar een DigiMaatje vergemakkelijkt die eerste stappen en helpt de mensen op weg waar nodig en ondersteunt. Ken je iemand of kun je zelf een-op-een hulp gebruiken bij digitale zaken? Meld je dan gratis aan bij de balie bij de Bibliotheek, telefonisch via 06-33920600 of door een e-mail te sturen naar digitaalhuis-go@bzhd.nl. Ook voor informatie over de andere activiteiten van het DigiTaalhuis kun je hier terecht.”