Afbeelding
Foto:

Cherity Re-Use wint 1.500 euro bij Eilandkwis

GOEREE-OVERFLAKKEE - Ladies' Circle 45 organiseerde op 18 maart haar eerste Eilandkwis. Op 1 april werd bekend wie de winnaars zijn. Het mooie geldbedrag van 1.500 euro werd gewonnen door team van Cherity Re-Use met de teamnaam 'Geven aan = geven om'. Daarnaast vielen andere teams ook volop in de prijzen.

In de Eilandkwis streden maar liefst 34 teams mee voor een eigen gekozen goed doel. De teams hadden allen een eigen 'kwishonk' gerealiseerd en op verschillende tijden werden de deelnemers op allerlei locaties verwacht. Zo moest er iemand van het team naar Nieuw Rijsenburgh om te luisteren naar een liedje van het draaiorgel, mochten de deelnemers een Cito-toets maken op de Bosseschool en liep er een heuse beer op d’n Diek waar ze een sticker moesten ophalen. Er waren 10 categorieën en er kwam van alles aan bod; algemene kennis, rebussen, eiland-weetjes en echte breinbrekers. Wie van tevoren dacht dat dit een makkie werd had het mis. De vragen waren namelijk niet zomaar op te zoeken met Google. Klokslag 23.00 uur hebben alle teams het kwisboek weer ingeleverd. "Met de nodige competitie tussen de teams hebben we een fantastische avond gehad, waarbij heel veel enthousiasme en creativiteit is gebruikt", laat Ladies' Circle weten.

Het nakijken van de kwis was voor de Ladies nog een hele klus, maar uiteindelijk waren de winnaars bekend. Het team van Cherity Re-Use met teamnaam 'Geven aan = geven om' ging ervandoor met de hoofdprijs van 1.500 euro. Team 'Nobelaer' won 1.000, team 'de Kokmeeuw 750 euro en team Juffen van Zomerland 500 euro. De andere prijzen gingen naar 'team Wilde Oude Wijven' (400 euro), 'team BijWagen (300 euro) en team 'Fit4ladyGO' (200 euro). "Allemaal gefeliciteerd met jullie mooie prijs. Onze complimenten voor jullie geweldige inzet, natuurlijk ook voor de teams die niet in de prijzen zijn gevallen", aldus Ladies' Circle. Volgend jaar wordt er weer een Eilandkwis georganiseerd. Houd daarvoor de social media van Ladies' Circle in de gaten.

Afbeelding