Foto: Elizabeth Heijblom
Foto: Elizabeth Heijblom

In gesprek over energie tijdens Lentemarkt in Ouddorp

OUDDORP - Zaterdag 1 april vond aan de Stationsweg in Ouddorp de GO Energie Lentemarkt plaats. Bezoekers konden tussen 10.00 en 16.00 uur langskomen bij de kramen van woningcorporatie Oost West Wonen, Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee, NLGO, Goed voor Goed, Cherity re-use en het Energieloket Goeree-Overflakkee. Met als doel: met inwoners in gesprek gaan over verschillende onderwerpen. 

Ondanks de vele regen die zaterdag viel, waren er genoeg bezoekers te vinden op de GO Energie Lentemarkt, die deze keer aansloot bij de bekende Lentefair in Ouddorp. Bezoekers konden er terecht voor gratis plantjes en bloemenzaadjes. Maar er waren ook winacties, bijvoorbeeld voor een gratis regenton, een energiedisplay of een emmer Bokashi, een natuurlijke meststof op basis van groen afval. De gratis afkoppelstukken voor de regenpijp waren populair. Hiermee kunnen inwoners het riool ontlasten bij zware regenbuien. Er ontstonden leuke gesprekken bij de voorbeeldopstelling, waar mensen direct konden zien hoe het in z’n werk gaat. Intussen konden kinderen zich uitleven met aarde en bloemenzaad om bloembommetjes te maken. Deze kunnen de kinderen vervolgens op plekken gooien die wel wat bloemen kunnen gebruiken. Bij het Energieloket GO kregen mensen advies over energie besparen. 

Goed voor Goed en Cherity re-use waren ook aanwezig en zijn voorbeelden van mooie circulaire initiatieven. Zij lieten zien wat je met hergebruik van spullen kan doen. De NLGO ontbrak ook dit keer niet. Zij vertelden de bezoekers meer over hun activiteiten. Ondertussen konden huurders van Oost West Wonen in gesprek met de woningcorporatie. Met al deze verschillende kraampjes was er genoeg te beleven op de GO Energie Lentemarkt.