Afbeelding

Vmbo-leerlingen Beroepscampus op erepodium landelijke finales Skills Talents

MIDDELHARNIS - De deelnemende vmbo-teams van de Beroepscampus hebben een mooie prestatie geleverd op de nationale finale van Skills Talents in de RAI in Amsterdam. Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Binnen tien verschillende wedstrijden kunnen vmbo-leerlingen laten zien wat zij in hun mars hebben.

Een ereplaats was er voor het team Dienstverlening & Producten (D&P) bestaande uit Mauro Steijn en Annelieke Bakelaar. Zij behaalden de eerste plaats en gingen met goud naar huis. De opdracht voor hen was het maken van een mini boekenkast met alle toebehoren. Het team werd begeleid door de profieldocenten Dennis Orgers en Eva Dijkstra.

Al eerder in dit schooljaar hadden alle vmbo-profielen in regionale voorrondes meegedaan aan kwalificatiewedstrijden. Ook het team Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR), begeleid door hun docent Teun Koote, was gekwalificeerd voor deze spannende finaledag en mocht het ereschavot op. Femke Moijses en Manon Potappel behaalden met de uitvoering van hun opdrachten een mooie derde plaats. Hun opdracht was het maken van bapaodeeg en dit vullen met vegetarische ingrediƫnten, het maken van churro's met een chocoladeganache, het maken van een koffiespecialiteit en een poster ontwerpen voor een feest.

Lars Admiraal en Fabian van de Berg, met als begeleider hun docent Kees Breen, bewezen hun vakmanschap binnen het profiel Motorvoertuigen & Transport. Hun opdracht was het oplossen van storingen aan de auto, routeplannen en verrichten van magazijnwerkzaamheden. Zij behaalden een mooie vijfde plaats.
Tenslotte werden de leerlingen met het regioteam Mondriaan waarin alle profielen van Zuid-Holland waren ondergebracht, ook nog tweede van Nederland. Dit betekende dat de leerlingen van de Beroepscampus ook nog eens zes keer zilver wonnen.

Vakkennis, teamwork en passie

Binnen de verschillende beroepsprofielen kunnen leerlingen hun kennis en kunde testen en het opnemen tegen leeftijdsgenoten. Skills Talents bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. De deelnemers worden beoordeeld op hun vakkennis, maar samenwerking en passie voor het profiel maken zeker deel uit van de beoordeling, waarbij met name bij Horeca, Bakkerij en Recreatie de hygiƫne extra werd bekritiseerd. De docenten waren vooral onder de indruk van de gedrevenheid en passie die zij op deze dag van de leerlingen zagen. De leerlingen zelf waren wel gespannen, maar vonden het fantastisch om aan dit evenement mee te mogen doen.