Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 12 april een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn 5 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. 

GOEDEREEDE

Kledinginzameling Oekraïne

Deze periode is kleding aan te leveren bij G. Pijl, Braggert 14, telefoon: 06-12356489. De kleding is voor Joodse vluchtelingen die uit Oekraïne naar Israël vluchten en weinig kleding kunnen meenemen en dus met weinig kleding en goederen in Israël aankomen. 

MELISSANT

Verkoop tweedehands boeken

Iedere woensdagmiddag is er van 13.00 tot 16.30 uur bij familie E.M. Leijdens, Nolleweg 10, verkoop van tweedehands boeken, onder andere theologieboeken, kinderboeken en romans. De romans zijn te koop voor 50 eurocent of een dubbelroman voor 1 euro. Telefonisch benaderen kan ook via 06-81857684.

MIDDELHARNIS

Bingoavond in Wijkcentrum

De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 8 april een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Vanaf 19.00 uur is de zaal open in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De eerste ronde begint om 19.30 uur.  Een kopje koffie of thee wordt gratis aangeboden. De 12 ronden bingo kosten 7,50 euro, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor 1 euro en het 'vluggertje' met grote prijs voor 1 euro.

Aanschuifkoor in Diekhuus

Donderdag 13 april is er van14.00 tot 16.00 uur weer aanschuifkoor in het Diekhuus, waarbij iedereen die van muziek houdt van harte welkom is. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Poters met spek

Stichting ZIJN organiseert maandelijks een etentje in het Wijkcentrum van Middelharnis. Donderdag 13 april vanaf 17.00 uur maakt Irma Prooij catering een potermaaltijd met spek, balletjes gehakt of braadworst, appelcompote, een toetje en koffie toe. Locatie is het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Het eten begint om 17.30 uur, de prijs voor deze gezellige avond bedraagt 14 euro. Opgeven tot 7 april bij het Wijkcentrum, tel. 0187- 483366 (toets 1) of e-mail m.kieviet@zijngo.nl.

NIEUWE-TONGE

Theatervoorstelling 'De Weg'

Zaterdag 8 april brengt muziektheatergezelschap LEKS compagnie de voorstelling ‘De Weg’. De voorstelling gaat over het migratieverhaal van mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over de vlucht uit haar thuisland door oplaaiend anitsemitisme. De voorstelling vindt plaats op Battenoord 13, Nieuwe-Tonge en start om 20.15 uur. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.Battenoord13.nl.

Samenzang ‘Zingend naar Pasen’

Zaterdagavond 8 april is in de Hervormde Kerk te Nieuwe-Tonge de samenzang ‘Zingend naar Pasen’. Een uur samenzang van bekende en geliefde liederen in het teken van lijden en Pasen. Met de warme klanken van het Blank-orgel zal organist Eric Wolfert de samenzang begeleiden, ook is er een korte mediatie. De avond begint om 19.30 uur, de toegang is gratis en voor de onkosten is er bij de uitgang een collecte. Jong en oud zijn van harte welkom om mee te zingen.

OUDDORP

Themabijeenkomst SGP

De SGP-afdeling Goedereede organiseert op dinsdag 4 april in samenwerking met de fractie en wethouder een bijeenkomst in verband met de vragen die er leven bij inwoners op de kop van Goeree-Overflakkee. Iedereen is daarbij van harte uitgenodigd om mee te spreken over het thema: ‘De toekomst van Ouddorp’. De onderwerpen 'wonen, recreatie en de centrumvisie' zullen hierbij aan bod komen. De themabijeenkomst start om 20.30 uur in het verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’, Preekhillaan 3. Vanaf 19.30 uur zal er eerst een huishoudelijk deel zijn. Uiteraard is het ook mogelijk andere zaken aan de orde te stellen bij de fractie. Jong en oud zijn van harte welkom.

Klaverjassen

Vanaf 7 april is er iedere vrijdagavond klaverjassen in de Brasserie van camping Toppershoedje, Strandweg 2 te Ouddorp. De inloop is om 20.15 uur en de start om 20.30 uur. Koffie of thee staat gereed bij inloop. Voor informatie: cmazer@casema.nl of 06-13656271.

Hobbycafé

Donderdag 6 april is er weer een hobbycafé. Men komt inmiddels al ruim anderhalf jaar om de twee weken samen van 9.00 tot 11.00 in Eterij de Ring, Hoenderdijk 17. De entree bedraagt 2 euro. Koffie of thee kost 1,50 euro. Naast haken en breien staat er regelmatig een naaimachine op tafel of zit er iemand iets anders te handwerken. Alle handwerkjes zijn welkom in het hobbycafé Ouddorp. 

Aanmelden kleedjesmarkt koningsdag

Al vele jaren organiseert de Oranjevereniging Ouddorp een kleedjesmarkt in de dorpskern. Ook in 2023 staat dit weer op het programma; wilt u meedoen, meldt u dan aan via  www.oranjeverenigingouddorp.nl. De kosten voor een plaatsje van 4 meter zijn 8 euro, verdere info kunt u vinden via de site. Hoe eerder u aanmeldt, hoe beter het plaatsje. Dus ruim de zolder op, kijk wat u niet meer nodig hebt en meldt u aan.

Chinees buffet

Op woensdag 12 april kunt u weer Chinees eten bij de 55+ in Ouddorp. U kunt zich hiervoor aanmelden t/m 8 april bij Janneke Quist, telefoonnummer: 06 10187812. Locatie: SRGO de Dorpstienden. Tijd: Inloop vanaf 16.45 uur, eten vanaf ongeveer 17.45 uur. Prijs: 19,50 euro (inclusief toetje en koffie met bonbon). Graag zelf uw bord en bestek meebrengen. 

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 12 april is het breicafé weer geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten 1,25 euro). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 (toets 1) of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl. 

STELLENDAM

Spelletjesmiddag

Donderdag 13 april organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN een gezellige spelletjesmiddag. Onder het genot van een lekker bakje koffie of thee en wat lekkers, kunnen er leuke spelletjes gespeeld worden. Er wordt ook een quiz gespeeld. Opgeven voor deze middag kan bij: mevr. M.v. Oostenbrugge, tel: 491653 of bij: mevr. E.S. Spahr vd Hoek, tel: 602411 / 0638927456 (mobiel). Entree: 2,50 euro. Aanvang: 14.30 uur en de zaal is open om 14.15 uur. Locatie: Het Haagse Huus.