Afbeelding
Foto:

1.500 zakken compost uitgedeeld tijdens Landelijke Compostdag

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 25 maart deelde de RAD op de milieustraten in Goedereede, Middelharnis en Westmaas gratis zakken compost uit aan de inwoners van de gemeenten Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard. Een dankjewel voor hun inspanning om groente-, fruit-, en tuinafval (gft) gescheiden aan te leveren.

"Het is belangrijk om je gft-afval gescheiden in te leveren, want van jouw koffieprut, appelschillen en uitgebloeide tulpen kan de verwerker compost en biogas maken" stelt de RAD. Met de Landelijke Compostdag wil de afvalsector mensen stimuleren om dat op de juiste manier te blijven doen.

Wethouder Daan Markwat nam zelf een kijkje in Middelharnis en merkte op: “Vorig jaar werd er per inwoner 140 kilogram groente-, fruit- en tuinafval ingezameld. Het mooie is dat dit ‘afval’ als grondstof voor compost weer prima gebruikt kan worden. Zo verrijk je de bodem van je tuin en zorg je ervoor dat alles beter groeit. En ongemerkt verbeter je zo ook de biodiversiteit van je tuin.”  

Flakkeeënaars gaven volop gehoor aan de uitnodiging om compost op te halen, want bij het sluiten van de milieustraten om half twee, was er geen zak compost meer over. In totaal vonden 1.500 zakken compost een goede bestemming op Goeree-Overflakkee (600 vanuit Goedereede, 900 vanuit Middelharnis). Volgend jaar in maart hoopt men weer een Landelijke Compostdag te organiseren.