'Op zoek naar betekenisvol vrijwilligerswerk? Denk dan eens aan mentorschap'

GOEREE-OVERFLAKKEE - Stichting Mentorschap Rotterdam is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die vanuit persoonlijke betrokkenheid tijd en aandacht aan hun cliënten willen geven. Zo kunnen deze mentoren zich inzetten voor het welbevinden van de cliënt.

"Leven is beslissingen nemen. Van eenvoudige zaken tot ingrijpende vraagstukken", zegt de stichting. "De meeste mensen zijn goed in staat om zelf te kiezen. Anderen hebben daarbij hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat ze aan dementie lijden, een verstandelijke beperking of een psychiatrische aandoening hebben. Vaak is er wel een familielid of kennis om deze mensen bij te staan bij belangrijke beslissingen. Maar soms is er geen familie of is de familie niet in staat deze rol op zich te nemen. In dat geval kan de kantonrechter worden gevraagd een mentor aan te stellen."

Stichting Mentorschap Rotterdam en omstreken is een stichting die mentorschap biedt op basis van vrijwillige inzet. De coördinatoren werven en trainen vrijwilligers, koppelen hen aan cliënten en geven ondersteuning bij de uitoefening van het mentorschap. De mentoren worden met zorg gekoppeld aan hun cliënten en geven vanuit persoonlijke betrokkenheid tijd en aandacht. Daardoor kunnen zij het welbevinden van hun cliënt goed volgen en voor hen opkomen.

Carola Tanis is mentor van een meneer (60 jaar) met een Niet-Aangeboren-Hersenletsel. Deze meneer woont nog zelfstandig, maar heeft geen familie meer. Hij heeft ondersteuning thuis, maar zoekt iemand die met hem samen de beslissingen kan nemen. Carola is zijn mentor(wettelijk vertegenwoordiger) en maakt samen met hem de keuzes op het gebied van verzorging en begeleiding. Ze bezoekt meneer regelmatig bij hem thuis en probeert hem beter te leren kennen.

Geïnspireerd geraakt? Kom dan eens praten met Janneke Niemantsverdriet, coördinator op Goeree Overflakkee. Mail voor een afspraak naar janneke-niemantsverdriet@mentorschap-rotterdam.nl of bel 06-229 614 71.