Afbeelding

Jenaplanschool 't Kompas haalt 5.000 euro op voor kinderen in Ghana

DEN BOMMEL - De afgelopen maanden werkten de leerlingen van Christelijke Jenaplanschool 't Kompas in Den Bommel over het thema 'Geen zee te hoog'. Naar aanleiding van dit thema zamelden zij op allerlei manieren geld in voor kindslaven in Ghana met het mooie resultaat van 5.000 euro.

Op een Jenaplanschool wordt altijd thematisch gewerkt. Aan de hand van het thema 'Geen zee te hoog' werden er in alle groepen onderwerpen behandeld die met water te maken hebben. Verder kwamen er gastsprekers en gingen de kinderen op excursie.

Naar aanleiding van het project kozen de kinderen van 't Kompas een project van Kerk in Actie: 'Kinderen in de knel', dat kinderen in Ghana redt uit de slavernij om hen weer een toekomst te geven met een veilig huis, begeleiding en onderwijs. Er werden allerlei acties georganiseerd. Zo werden er meer dan duizend lege plastic flessen ingezameld en de kinderen gingen aan de slag met 'heitje voor een karweitje'. Samen met de ouderraad werd een markt georganiseerd op school met boeken, tweedehands spullen en zelfgemaakte werkjes van de kinderen. Ook werden er taarten, pannenkoeken en tosti's gebakken. Daarnaast was er een sponsorrun, die vanwege de regen op die dag plaatsvond in de Bommelstee.

Ter afsluiting van het thema voerden alle kinderen samen met het team van de 'Vliegende Speeldoos' de musical Jona uit in de Bommelstee. Daar werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt en zo mocht de voorzitter van de ouderraad Namens 'Kinderen in de knel' een cheque van maar liefst 5.000 euro in ontvangst nemen. "Een verbazingwekkend hoog bedrag bij elkaar gebracht door een kleine, maar zeer bijzondere Jenaplanschool. Voor de kinderen van t Kompas is zeker 'Geen zee te hoog'", aldus 't Kompas.