Jeroen Roijers (rechts in het doel) kopt de 2-1 uit een vrije trap van Nick van Alphen (8) achter doelman Roy Hobbel. (Foto: Martijn de Vries)
Jeroen Roijers (rechts in het doel) kopt de 2-1 uit een vrije trap van Nick van Alphen (8) achter doelman Roy Hobbel. (Foto: Martijn de Vries)

NTVV wint vermakelijke titanenstrijd tegen Melissant

Sport

NIEUWE-TONGE - In een rasechte derby die op een miezerig Sportpark de Kopernis op het scherpst van de snede werd uitgevochten, heeft NTVV met 2-1 een temperamentvol voor een periodetitel knokkend VV Melissant achter zich weten te laten.

De oranjehemden trokken onmiddellijk fel van leer en creëerden een klein overwicht in de eerste minuten van het duel. Een vrije trap van de Melissantenaren zorgde voor de nodige paniek in de Nieuwe-Tongse doelmond waarbij de bal achtereenvolgens de lat en de paal beroerde, maar NTVV kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Zowel NTVV als Melissant mochten daarna vrijuit combineren tot ‘de zestien’, waarna de hechte defensies van beide teams de aanvallen spoedig ontregelden. Het spel van Melissant oogde wat geraffineerder dan dat van de zebra’s, maar tot écht grote kansen leidde het optische overwicht niet. Het treffen kabbelde vervolgens gezapig naar de pauze. Met een terechte brilstand ving de rust aan.

Wedstrijd ontbrandt in tweede helft
De tweede akte schoot uit de startblokken en wéér kregen de bezoekers de eerste grote kans wanneer een voorzet via de linkerkant op een haar na werd gemist door de toegesnelde Alex Krouwel. NTVV antwoordde met een snelle tegenstoot die via Jens van Es en tussenstation Gert Aantjes bij eindhalte Brett van Vliet arriveerde, maar Roy Hobbel was op zijn post en maakte het gevaar onschadelijk. Melissant schakelde daarna een tandje bij en met name de rechterflank bezorgde de zebra’s kopzorgen. De verdediging onder leiding van Jeroen Roijers echter gaf geen krimp.

Kanonskogel Gert Aantjes zet NTVV op 1-0
Na een kwartier zagen de veelal met paraplu getooide, pakweg 125 toeschouwers, waaronder veel aanhangers uit Melissant, een behoedzaam opgezette NTVV-aanval aanbelanden bij Gert Aantjes, die vervolgens een projectiel van zijn schoen afvuurde dat tienden van een seconde later achter een volstrekt kansloze Roy Hobbel plofte. Melissant ging gelijk in de wapenen en nadat Davy Schellevis in eerste instantie z’n team had behoed voor de gelijkmaker, moest de bekwame sluitpost van de zwart-witten zich één minuut later gewonnen geven nadat een foutloze voorzet van rechts op werkelijk schitterende wijze door Arnoud Both in de touwen werd gejast.

Jeroen Roijers kopt NTVV naar 2-1
Het spelbeeld golfde op en neer, want beide ploegen wilden geen genoegen met een remise. De klok stond op 75, toen NTVV ’n vrije trap kreeg toebedeeld. Spelverdeler Nick van Alphen zocht in de drukke doelmond naar Jeroen Roijers. Met chirurgische precisie trapte Van Alphen het leer naar de ausputzer, waarna deze met een subtiele knikbeweging de 2-1 achter goalie Roy Hobbel kopte. Het publiek kreeg als toetje een hectische slotfase voorgeschoteld, waarbij Melissant ‘alles-of-niets’ speelde en NTVV via snelle uitbraken diverse malen de kans kreeg om het gevecht te beslissen. Toen Gideon Begeer voor het laatst floot, stak alles was NTVV lief is hartstochtelijk de handen in de lucht. Wim Eilander kwam als één van de laatste NTVV’ers van het veld gelopen en analyseerde: “een beetje fortuin, maar dat mag ook wel eens hè!”, zo sloeg de door de wol geverfde trainer de spijker op de spreekwoordelijke kop.