(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 boekt moeizame zege op SKNWK

Sport

DIRKSLAND - Op een nat, maar prima bespeelbare grasmat nam DVV het op tegen SKNWK. Voorafgaand aan het duel werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de eerder deze week overleden clubicoon Adrie ‘Bundel’ Robijn. Bundel was een zeer gewaardeerde kracht binnen de club.

Op papier leek het een makkelijke middag te worden voor de Dirkslanders, de nummer vier tegen de laagst scorende club, maar vooraf werd al duidelijk benadrukt dat dit absoluut niet het geval zou zijn. De mannen uit Nieuwerkerk vochten voor hun kans om directe degradatie te voorkomen en haalden daarom alles uit de kast om een resultaat weg te slepen uit Dirksland.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk wat de bedoeling was van SKNWK: zo lang mogelijk de deur dicht houden en gokken op een counter. DVV speelde daarentegen vrij gehaast, waardoor veel passen niet aankwamen op bestemming. SKNWK had de zaken goed op orde en wist veel aanvallen te voorkomen. Dit gebeurde regelmatig met een stevige ingreep. Het was duidelijk dat ze niet naar Dirksland gekomen waren om zich zomaar prijs te geven. DVV deelde wat speldenprikjes uit, maar in de eindfase wilde het telkens net niet lukken. Na ruim een half uur spelen kwam SKNWK vrijwel voor de eerste keer in de buurt van het Dirkslandse goal. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van de spits. Met een handige draai wist hij zich vrij te spelen en schoot de bal droog en hard in de hoek: 0-1. Na het tegendoelpunt bleef DVV zoeken naar de gelijkmaker, deze kwam bijna vlak voor rust toen Van Bergen vanuit de draai net over schoot. De kleedkamer werd opgezocht met een 0-1 tussenstand.

Na rust zagen we een zelfde spelbeeld: DVV bleef drukken en SKNWK bleef tegenhouden. In de vijftigste minuut werd De Man aan de linkerkant van het veld vrijgespeeld, zijn voorzet leek een prooi voor de keeper, maar dat was buiten Van der Veer gerekend. Hij sprong vlak voor de keeper en wist zijn hoofd tegen de bal te zetten: 1-1. Het thuispubliek, dat weer in grote getale aanwezig was, ging er goed voor zitten en moedigde de ploeg aan. DVV had veelvuldig de bal en probeerde SKNWK stuk te spelen, maar ook nu bleef het een stugge en lastig te bespelen ploeg. Na een aanval over de rechterkant via Van der Velde en Van Bergen kwam de bal voor de voeten van De Man; hij haalde meteen uit maar zag zijn inzet net over de goal gaan. Voor eenieder zal bekend zijn dat als aan de ene kant het doelpunt niet valt, het juist aan de andere kant valt; balverlies van DVV leidde leidde een grote kans in, over rechts werd alleen op keeper Hanenberg afgegaan, maar de aanvaller van SKNWK faalde jammerlijk in de poging om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De tijd begon te dringen voor de Dirkslanders om geen puntverlies op te lopen. In de 82e minuut werd een voorzet niet goed verwerkt door de achterhoede van SKNWK, via een aantal benen kwam de bal voor de voeten van Van der Veer die de bal onberispelijk achter de keeper in het net knalde. Na ruim 95 minuten blies de scheidsrechter voor het laatst: 2-1.

Een moeizame, maar zeer belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer John Kleijn. Zo blijkt eens te meer dat elke wedstrijd, tegen welke tegenstander dan ook, honderd procent geleverd zal moeten worden. Komend weekend zal geen competitievoetbal zijn, dan wordt geoefend tegen VVGZ. De wedstrijd wordt op eigen terrein gespeeld om 14.30 uur.