Afbeelding

Internationaal succes voor Budokai Senshi

REGIO - Afgelopen weekend kwam Budokai Senshi weer in actie. Een groot team van katalopers ging naar de open Belgische kampioenschappen van Seishin Dojo en daarnaast gingen ze met één vechter en een grote groep supporters naar de open Europese Kampioenschappen in Den Haag. Het bleek een zeer succesvol weekend te worden voor de Kyokushinkai Karateka’s van Budokai Senshi.

De katalopers troffen op de open Belgische kampioenschappen Kata van Seishin Dojo een internationaal toernooi met teams uit België, Nederland, Zweden, Hongarije en Duitsland. De stijlvormen zoals Kata worden steeds populairder en dit was ook te merken bij de poules. Bij Budokai Senshi staan Sensei Linda Kievit, Senpai Joost van’t Veld en Senpai Martijn Bom aan de basis van het wedstrijdteam. Zij organiseren wekelijks extra kata lessen om het niveau optimaal te houden en ook dit toernooi zijn ze daar in geslaagd. De toppers van deze dag waren Riley en Robin (broer en zus); waar Riley met mooie Kata’s net buiten de prijzen viel met een vierde plaats pakte Robin een hele mooie tweede plaats en dus zilver op dit zwaar bezette toernooi. Een hele mooie prestatie die motiveert en inspireert naar meer. 

Inspirerend is het verhaal van Svenja Markus. Ooit begonnen als hobby bij het kickboksen en inmiddels uitgegroeid tot wedstrijdvechter in het Kyokushinkai Karate. Zij daagt ze zichzelf uit om continu het beste uit zichzelf te halen. Budokai Senshi ondersteunt haar hierin graag omdat de persoonlijke groei belangrijker is dan het succes. Toch liet Svenja zien dat mentaliteit het altijd wint van talent door op haar eerste A klasse toernooi direct met de titel naar huis te gaan. Zij versloeg een Spaanse dame van 2e dan en later een Poolse vechtster, ook met een 2e dan graad. "Een geweldige prestatie die niet veel haar na doen. Wat begon als een reis voor ervaring opdoen, eindigde in een glansrijke Europese titel, waarmee Svenja liet zien dat 'onmogelijk' alleen een gedachte is die door een ander gecreëerd wordt." 

"We zijn uiteraard ontzettend trots op onze deelnemers en kijken uit naar de volgende toernooien. Eén daarvan is 'the day of youth and beginners' in Zoetermeer, waar Budokai Senshi met 10 deelnemers de eer van Goeree-Overflakkee zal verdedigen. Meer informatie over Kyokushinkai Karate of één van de andere sporten zoals kickboksen, boksen, Yawara Ju Jutsu, kickbag, circuit, stretch en relax of kettlebell training is te vinden op www.budokai-senshi.com of neem contact op met via budokai-senshi@outlook.com of telefoon: 06-41209730.