Afbeelding

Mascotte Silver trekt meteen veel aandacht in centrum van Ouddorp

OUDDORP - Primeur in het hart van Ouddorp: zaterdag was voor de eerste keer mascotte Silver de vuurtorenwachter te zien tussen het winkelend publiek. De zilvermeeuw met gele jas, bruine laarzen en verrekijker trok meteen veel bekijks. Er viel veel te knuffelen, handen te schudden en te high-fiven. Ook ging Silver natuurlijk meermaals op de foto.

De mascotte is een initiatief van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Ouddorp Centrum. “Silver is een vuurtorenwachter”, zegt Saskia van den Berg-Hameeteman, secretaris van de BIZ en bestuurslid marketing, communicatie en winkelacties. “Zo trekken we het strand naar het dorp. Dat is immers onze identiteit: Ouddorp aan Zee. Silver vergroot de herkenbaarheid en zet Ouddorp nog meer op de kaart. We willen dit boegbeeld verder uitbouwen met merchandise.”

De werkgroep marketing, communicatie en winkelacties heeft Silver de vuurtorenwachter ontwikkeld in samenwerking met Funexperts, een bedrijf dat is gespecialiseerd in mascottes en merchandise. Eerder maakte Funexperts al mascottes voor grote merken als Ajax en Transavia en voor diverse grote vakantieparken. Bij de ontwikkeling van de Ouddorpse mascotte waren ook leerlingen van basisschool Buten de Poorte in Goedereede betrokken.

Zaterdag luisterde Silver de Wintersportdag in het centrum van Ouddorp op. Na deze première zal de mascotte vaker in het dorp te zien zijn. Bijvoorbeeld tijdens evenementen, maar ook op andere dagen kunnen bezoekers van het centrum Silver tegenkomen. In het prachtige pak zit een van de jongeren op wie de BIZ een beroep kan doen. Ook zin om als Silver de vuurtorenwachter door Ouddorp te wandelen en veel blije gezichten te zien? Stuur dan een e-mail naar communicatie@ouddorpcentrum.nl.