(Foto: Wilko van Dam).
(Foto: Wilko van Dam).

KijkbijdeBoer organiseert 'Boerenontbijt' en kleurwedstrijd

GOEREE-OVERFLAKKEE - Negen agrarische bedrijven op Goeree-Overflakkee openen op tweede paasdag de deuren om bezoekers te ontvangen tijdens KijkbijdeBoer. Daarnaast is er een Boerenontbijt en kunnen kinderen mee doen met een kleurwedstrijd en een traptractor winnen.

Ook dit jaar is er weer een Boerenontbijt met KijkbijdeBoer. Wie de dag wil starten in boerderijsfeer kan aanschuiven aan één van de lange tafels op de boerderij van familie Van der Velde in Herkingen. Daar wordt om 8.30 uur het ontbijt geopend door wethouder Henk van Putten. Het ontbijt is met zorg samengesteld waarbij alle verse producten van lokale ondernemers komen. Voor de kinderen is er op de ontbijtlocatie een kinderhoek en zijn er lammetjes om te aaien. Meer informatie over de kosten en het opgeven voor het ontbijt staan op de website kijkbijdeboer.nl.

Kleur mee en maak kans op een traptractor

Het is inmiddels een traditie: de kleurwedstrijd van KijkbijdeBoer, waarvoor op alle scholen op Goeree-Overflakkee kleurplaten worden uitgedeeld. De kleurplaat is dit jaar opnieuw speciaal voor deze wedstrijd ontworpen door Anne Schildert. Het is nu aan de kinderen van groep 1 tot en met 4 om deze plaat zo mooi mogelijk in te kleuren of op een andere manier tot een uniek stuk te maken. De kleurplaten kunnen op tweede paasdag worden ingeleverd in de blauwe bussen op de deelnemende bedrijven. Aan het eind van de dag worden alle kleurplaten verzameld en vervolgens kiest notaris Benschop en Sterling de negen winnaars uit. Zij worden persoonlijk benaderd. De tractoren zijn gesponsord door verschillende mechanisatiebedrijven en een speelgoedwinkel. Natuurlijk is de kleurplaat ook te downloaden op de website van KijkbijdeBoer.

Kijkbijdeboer is een evenement dat gratis bezocht kan worden. Via de bijgevoegde QR code is het mogelijk een bijdrage te doen voor de organisatiekosten. "Met heel veel kleine beetjes kan de organisatie zo een extra mooie dag neerzetten." Meer weten over KijkbijdeBoer? Kijk dan alvast op de website: www.kijkbijdeboer.nl of volg op facebook: KijkbijdeBoer.

Afbeelding