Vragen TOG over stand van zaken Smart Water

GOEREE-OVERFLAKKEE - Trots op Goeree-Overflakkee (TOG) heeft het college van B en W vragen gesteld over de stand van zaken rond Smart Water.

Jos de Jonge wil namens de partij onder meer weten hoeveel subsidie er sinds de start aan het project is verstrekt, hoeveel projecten de afgelopen twee jaar doorgang hebben gevonden die het niet hadden gered zonder deze subsidie en hoeveel banen er daadwerkelijk door Smart Water zijn ontstaan "waar de mensen uit onze gemeente hun voordeel mee hebben kunnen doen". Ook wil TOG weten wat de voor- en nadelen volgens het college zijn als de subsidie aan Smart Water per direct zou stoppen.

Het project Smart Water ging in juni 2016 officieel van start, doel was het voorkomen van (negatieve effecten van) bevolkingsdaling op Goeree-Overflakkee. "Door een samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheden stimuleren wij innovatieve projecten om groei te behalen. Verschillende sectoren zijn direct gerelateerd aan het water op en rondom Goeree-Overflakkee. De projecten die wij stimuleren zijn onder te verdelen in 'water & voedsel', 'water & leven' en 'water & energie'. De kracht van Smart Water zit in de samenwerking tussen de drie O’s: Onderwijs, Ondernemers, Overheden." Het bekendste 'product' dat mede dankzij Smart Water is gerealiseerd, is dan ook de Beroepscampus.