Uitvoering Johannes Passion in verbinding met expositie schilderijen

MIDDELHARNIS - Aanstaande zaterdag 18 maart om 19.30 uur voert COV Laudando de Johannes Passion uit onder leiding van gastdirigent Patrick van der Linden in de Grote Kerk van Middelharnis . De kerk gaat om 19.00 uur open.

In de Johannes Passion zet Bach het lijdensverhaal van Jezus op muziek zoals dat verteld wordt in het Bijbelboek Johannes. Hij voerde het stuk voor het eerst uit in de Vesperdienst van Goede Vrijdag (de vrijdag voor Pasen) in Leipzig. Het was de eerste passiemuziek die hij als cantor in Leipzig schreef. Om een extra dimensie toe te voegen aan het concert, is het bestuur op zoek gegaan naar verbinding met andere kunstvormen. Schilderes Francien Mallan stelt op de avond van het concert een bescheiden expositie op met werken die zij speciaal bij enkele delen van de Johannes Passion heeft gemaakt.

Francien Mallan is van jongs af aan geïnteresseerd geweest in beeldende kunst en muziek en de combinatie ertussen. Nadat zij eerst verpleegkundige is geweest en voor de hobby een aantal schildercursussen volgde, gooide zij op een bepaald moment het roer om en is full time aan het schilderen gegaan. Francien is in 2016 afgestudeerd aan de kunstacademie in Amsterdam en heeft inmiddels al meerdere exposities verzorgd. Het liefst schildert zij naar aanleiding van een Bijbeltekst of lied. Zij heeft voor dit concert een aantal schilderijen gemaakt, geïnspireerd door de muziek en teksten van de Johannes Passion. Bij binnenkomst treft u een kleine expositie van haar werk. De getoonde schilderijen zijn dus specifiek gemaakt bij de teksten die erbij zijn afgedrukt.

Er zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via penningmeester@covlaudando.nl of 06 288 56 373 en aan de kerk. Toegang is inclusief een consumptie in de pauze.