Strijdlustig Herkingen ‘55 kroont zich tot periodekampioen

HERKINGEN - Met een moeizame 2-0 overwinning op Colijnsplaatse Boys heeft Herkingen '55 de tweede periodetitel in de vierde klasse B - Zuid 1 weten te veroveren. Een vroege openingstreffer van aanvoerder Bryan Bouwens geeft de thuisclub een droomstart. Colijnsplaatse Boys geeft zicht echter niet zomaar gewonnen en weet Herkingen meerdere malen onder druk te zetten. Als Maik Molenaar in de 83e minuut de stand op 2-0 brengt is het ‘Colijnse’ verzet gebroken.

Na een prachtige sfeeractie van de Herkingse aanhang schieten de geelhemden voortvarend uit de startblokken. Al in de 7e minuut prijkt een vroege voorsprong op het scorebord als doelman Yuen een vrije trap van Bouwens niet goed inschat (1-0).  De formatie van trainer Zwackhalen controleert de wedstrijd en weet de Colijnse defensie onder druk te houden. Het verdedigende blok van de bezoekers grijpt echter steevast in op acties van Noordijk, Van den Ochtend en Bouwens. De sterk spelende Rob Molenaar weet; veelvuldig in de combinatie met Bouwens, over de rechterflank voor het nodige gevaar te zorgen. Een aantal voorzetten op rij worden telkenmale door Colijnsplaatse Boys onschadelijk gemaakt. De jarige Melissant is in de 33e minuut dichtbij een tweede treffer, maar kopt het leder recht in de handen van Yuen. Op slag van rust krijgen de bezoekers een goede kans op de gelijkmaker als een lange pass plots achter de Herkingse verdediging valt. De inzet van Goulooze mist de juiste richting.

Het tweede gedeelte laat zich omschrijven als ‘rommelig’. De Zeeuwse ploeg onder leiding van trainer Holmes geeft zich alles behalve gewonnen en zoekt naar de gelijkmaker. De geelhemden weten zich echter op tijd te herpakken. In de 83e minuut zet de thuisclub de wedstrijd definitief naar de hand. Uit een hoekschop gooit Maik Molenaar alles in de strijd en kopt bij de tweede paal de 2-0 hoog in de touwen. Het eindsignaal brengt de Stoofweg in extase.