Afbeelding
Foto:

Laatste avond over Johannes Passion verplaatst naar de Emmaüskerk

MIDDELHARNIS - Op donderdag 16 maart zullen ds. Jan de Visser en de gastdirigent van Laudando, de heer Patrick van der Linden, de laatste avond verzorgen over de Johannes Passion.

Deze avond stond gepland voor de Exoduskerk, maar wordt gehouden in de EmmaĆ¼skerk. In de beide voorgaande avonden zijn de verschillende versies besproken die Bach gemaakt van de Johannes Passie gemaakt heeft, de indeling is ter sprake geweest, plus een paar bijzonderheden die in de muziek verscholen zitten. Zo begint en eindigt Bach het werk met de noten Es, D en G; als je die achter elkaar zet, krijg je SDG, en dat is een afkorting voor Soli Deo Gloria, alleen God de eer.

Patrick van der Linden komt er op deze laatste avond bij om vanuit zijn achtergrond te praten over de uitvoeringspraktijk, het studeren en leiden van een concert. Hij gaat ook de uitvoering op 18 maart in de Grote of St. Michaelskerk in Middelharnis leiden. Een groot aantal leden van het koor Laudando heeft toegezegd mee te willen werken, en een aantal delen te zingen onder leiding van hun gastdirigent. Iedereen van harte welkom op donderdag 16 maart in de EmmaĆ¼skerk, Koningin Julianaweg 64, Middelharnis. Aanvang om 19.30 uur.