Afbeelding

"Doen wij er nog wel toe als landelijk gebied?"

Beste kiezer, Mijn naam is Tea Both-Verhoeven en met mijn man woon ik in de polder tussen Dirksland, Herkingen en Melissant. Ons huis staat aan de rand van de Slikken van Flakkee. Daar wandel ik graag om te genieten van de natuur, de rust en de ruimte. Op ons mooie eiland voel ik mij thuis. De weidse polders en brede stranden. Land en water. Karakteristieke dorpjes en historische havens. De bedrijvigheid en de saamhorigheid. Het is hier fijn wonen en thuiskomen.
Maar doen wij er nog wel toe als landelijk gebied? Het verdwijnen van buslijnen naar de kleine kernen en de dreigende sluiting van de spoedeisende hulp in Dirksland zijn voorbeelden van het doorgeslagen liberale rendementsdenken.
Het is niet nodig om een tegenstelling te creëren tussen de stad en het landelijk gebied. We hebben elkaar nodig. Zuid-Holland is meer dan de grote steden in de Randstad. Daarom is het belangrijk dat er in de Provinciale Staten vertegenwoordigers zijn die de belangen van het landelijk gebied behartigen. Na bijna 40 jaar werken in de zorg en een periode als wethouder mag ik bij voldoende stemmen u in de provincie vertegenwoordigen. Om samen te werken aan de leefbaarheid en bereikbaarheid voor onze regio. Want het is ontzettend belangrijk dat ons eiland goed bereikbaar blijft, zowel per auto als met de bus. Het CDA wil dan ook de bereikbaarheid en verkeersveiligheid op de N-wegen verbeteren, toewerken naar een tunnel onder het Haringvliet en de buslijnen naar de kleine kernen behouden.
Het is tijd om te investeren in een leefbaar platteland. Waar ruimte is en blijft voor onze voedselproducenten (boeren en vissers) en voorzieningen in de dorpskernen in stand worden gehouden. Het is daarbij ook heel belangrijk om samen alles op alles te zetten om een volwaardig ziekenhuis in Dirksland te behouden met alle voorzieningen, ook de spoedeisende hulp.
De provincie gaat ook over waar we mogen bouwen. Het CDA is duidelijk dat we geen nieuwbouw willen in de duinen en andere kwetsbare natuurgebieden. Wij zetten in op voldoende betaalbare en toekomstbestendige woningen voor jong en oud in alle kernen. Waar nodig ook aan de randen van de dorpen, zodat we het dorpse karakter behouden en kleine dorpen kunnen groeien waardoor scholen en verenigingen open blijven.
Stem woensdag voor verbinding, stabiliteit en goed bestuur. Voor een bereikbaar en leefbaar eiland waar we thuis zijn, leven, wonen en werken.

Hartelijke groet, Tea Both-Verhoeven, kandidaat-Statenlid Zuid-Holland, nummer 3 CDA. (Ingezonden door het CDA)