Afbeelding

93 leerlingen zetten zich in voor de ander tijdens PM Doedag

Algemeen

MIDDELHARNIS - Op donderdag 9 maart was het voor de vmbo-leerlingen uit het tweede leerjaar van de CSG Prins Maurits ‘PM Doedag’. Deze dag is afgeleid van de jaarlijkse NLdoet die vrijdag en zaterdag 10 en 11 maart weer door het OranjeFonds werd georganiseerd. In het kader van de maatschappelijke stage en loopbaanoriëntatie gingen de leerlingen een dag op pad om iets te betekenen voor bewoners, organisaties en bedrijven in de directe omgeving van de school.

Omdat het gebouw van de CSG Prins Maurits in een woonwijk staat waar leerlingen doorheen lopen op weg naar de bus of De Staver en leerlingen er ook weleens wat rondhangen, heeft de organisatie gekozen om dichtbij te blijven en bedrijven en mensen uit de wijk en de directe omgeving van de school te benaderen om hieraan mee te doen. De organisatie is de volgende instanties en bedrijven zeer dankbaar voor hun medewerking: Auto Koese, Bakkerij Koese, de Bibliotheek, De Bonte Koe, De Jonge Spartaan, Go Schoon met elkaar, Goed voor Goed, Nieuw Rijsenburgh, de Oranje Vereniging, Plus Slingerland, Menheerse Werf, de School met de Bijbel te Sommelsdijk, Stichting ZIJN, Zuidwester, Jumbo en Hofstede Lust&Last.

Een greep uit de activiteiten die gekozen konden worden: lunch verzorgen voor mensen uit de wijk, klusjes bij de Oranjevereniging, helpen bij de Plus en de Jumbo, voor Auto Koese een auto poetsen die verkocht zou worden, meehelpen op zorgboerderij De Bonte Koe, helpen en sfeer maken bij Goed voor Goed, aan de slag met bewoners in Nieuw Rijssenburg en afval prikken in de buurt onder begeleiding van Schoon GO.

De 93 leerlingen mochten zelf kiezen uit de verschillende activiteiten. Zo zijn er oudere omwonenden op school geweest om te lunchen en spelletjes te doen met de leerlingen. De leerlingen hebben de uitgebreide lunch zelf klaargemaakt. Een oudere dame uit de buurt zei: “Rummikub speel ik zó graag, maar ik heb niemand om het mee te doen. We willen nóg wel een keer komen om te lunchen en spelletjes te doen!”

Aan het eind van deze dag kwamen de leerlingen en de begeleidende docenten moe maar voldaan op school terug. Vmbo-teamleiders Arjanne Zijlstra en Marco de Jonge: “We hebben heel veel enthousiaste verhalen gehoord van zowel leerlingen als bewoners en mensen van de betrokken organisaties en bedrijven en we zetten ons ervoor in om deze dag volgend jaar een vervolg te laten krijgen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding