Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 13 maart een kaartmiddag in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Deelnemers kunnen jokeren of klaverjassen. Aanvang om 13.30 uur. De kosten bedragen 5 euro, inclusief koffie of thee. 

DIRKSLAND

Rommelmarkt

Zaterdag 11 maart is er een rommelmarkt in de Victoriahal van 9.30 tot 15.00 uur. De toegang is gratis, ook is er gelegenheid om een bakje koffie met wat lekkers te nuttigen. Als u wat wilt eten, is dat allemaal mogelijk.

GOEDEREEDE

Speciale voorstelling de Klokkedieven

Zaterdagmiddag 11 maart vindt in Oostdam een speciale matineevoorstelling plaats van toneelclub 'de Klokkedieven'. Deze is gericht op ouderen en mensen uit de omgeving met een beperking. Voor hen is deze activiteit gratis. De zaal opent om 13.30 uur en het doek gaat open om 14.00 uur.

Lezing Vrouwen rondom Goeree

Dinsdag 14 maart hebben de vrouwen van rondom Goeree Annelies van Ekeren van Remedica uitgenodigd. Zij komt een lezing verzorgen over ons spijsverteringsstelsel. Een boeiende reis door ons lichaam van het voedsel dat wij eten. Annelies zal ook een quiz met de bezoekers doen over het maag/darmstelsel. Ondertussen vertelt zij hierover allerlei leuke weetjes. Locatie is Oostdam te Goedereede.  Aanvang om 20.00 uur. Niet-leden zijn ook van harte welkom op deze avonden, zij betalen 5 euro p.p. Voor informatie over deze avond, bel mevr. M. Struijk-v.d. Bas. Tel.: 0187-494256.

MIDDELHARNIS

Aanschuifkoor

Donderdag 9 maart is er van 14.00 tot 16.00 uur weer Aanschuifkoor in het Diekhuus, waarbij iedereen die van muziek houdt van harte welkom is. Goed kunnen zingen is niet belangrijk en van tevoren aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Taalcursussen

Donderdag 9 maart van 10.00 tot 12.00 uur en dinsdag 14 maart van 13.00 tot 15.00 uur is er weer een spreekuur van digiTaalhuis in de Bibliotheek. Wilt u ook uw Nederlands verbeteren? Kom naar een van de activiteiten van het digiTaalhuis in de Bibliotheek. Iedereen is van harte welkom; of u nu pas in Nederland bent komen wonen of hier bent geboren. We proberen iedereen verder op weg te helpen.

Cursus Klik & Tik tablet

Vrijdag 10 maart is er in Bibliotheek Middelharnis van 10.00-12.00 uur de cursus Klik & Tik tablet. Hier leren deelnemers de basis van werken met een tablet. Denk aan het aanzetten, opladen, vegen, typen en oefenen met internet, e-mailen en foto’s maken. De cursus Klik & Tik is gratis, maar meld u wel van tevoren aan via de balie in de bibliotheek, telefonisch via 06 33 92 06 00 of per mail via digitaalhuis-go@bzhd.nl. 

RealTime

Zaterdag 11 maart komt Jacoline de Vree spreken bij RealTime. Ze heeft jarenlang als jeugdwerkadviseur gewerkt bij de Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie (HHJO) en komt spreken over ‘Op weg naar het Vaderhuis’. Ze zegt hierover: “In deze lijdenstijd staan we samen stil bij het begin van Johannes 14. De Heere Jezus spreekt hier over het huis van Zijn Vader en over de weg ernaartoe. Ben jij op weg naar het hemelse Vaderhuis? Of dwaal je mijlenver bij God vandaan? D.V. zaterdagavond 11 maart hoop ik jou te ontmoeten! Om samen na te denken over de enige Weg tot God!” Locatie is de Prins Maurits Scholengemeenschap in Middelharnis. Welkom vanaf 19.15 uur en start om 19.45 uur. Volledig op de hoogte blijven van alle ins en outs van deze avond? Volg RealTime dan op social media.

NIEUWE-TONGE

Tweedehands Zomerkledingbeurs

Zaterdag 25 maart hoopt de Activiteitencommissie van de HHG in Nieuwe-Tonge een tweedehands zomerkledingbeurs te organiseren van 9.00 tot 12.00 uur in het kerkgebouw aan de Westdijk 37. De opbrengst is bestemd voor de aflossing van het kerkgebouw. Ze zoeken nog schone, nette dames- en kinderkleding, jassen, schoenen en riemen. Dit kan iedere woensdag worden ingeleverd op Molendijk 45 (tel.: 06-43219095).

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 9 maart is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is 2 euro inclusief koffie/thee. Voor informatie: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Hobbycafé

Het hobbycafé Ouddorp komt inmiddels al ruim anderhalf jaar om de twee weken samen van 9.00 tot 11.00 in Eterij de Ring, Hoenderdijk 17 Ouddorp. De entree bedraagt 2 euro. Koffie of thee kost 1,50 euro. Naast haken en breien staat er regelmatig een naaimachine op tafel of zit er iemand iets anders te handwerken. Alle handwerkjes zijn welkom in het hobbycafé Ouddorp. Komende keren zijn op 9 en 23 maart. Van harte welkom.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 8 maart is het breicafé weer geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten 1,25 euro). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 (toets 1) of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

SOMMELSDIJK

Cursus Entartete Kunst

Maandag 13 en 20 maart, van 19.30-22.30 uur, vindt in de Remonstrantse Kerk de cursus Entartete Kunst plaats. Tijdens deze cursusbijeenkomsten gaat het over de ‘Entartete Kunst’ tegenover de kunst van het Derde Rijk. Krijg meer te weten over hoe (bekende) kunstenaars zijn gaan experimenteren met kleuren, vormen en niet voor de hand liggende thema’s. De entree bedraagt 12,50 euro.

Bingo

Op vrijdagavond 10 maart organiseert Christengemeente Lachai-Roi een gezellige bingoavond in de huiskamer van het gebouw in Sommelsdijk (Anton Coolenstraat 11). De opbrengst komt geheel ten goede aan het bouwfonds van de kerk. Men speelt twee keer vijf rondes en bij aanvang krijgt iedereen een kopje koffie/thee aangeboden.

In de pauze zal er een kleine versnapering zijn en kan men voor 1 euro koffie/thee of limonade kopen. Kosten: 7,50 euro (10 rondes). Aanvang om 19.30 uur en zaal open om 19.00 uur.

STELLENDAM

Bingo voor 55+

De activiteiten commissie van de Stichting ZIJN te Stellendam organiseert op donderdagmiddag 16 maart een gezellige bingo. Er zijn weer leuke prijsjes te winnen. Dit onder het genot van een lekker bakje thee of koffie met iets lekkers. Locatie: Het Haagse Huus te Stellendam. Zaal open om 14.15 uur. Aanvang bingo: 14.30 uur. Entree: 6 euro. Opgeven graag voor 14 maart bij mevr. M. van Oostenbrugge, tel: 491653 of bij mevr. E.S. Spahr van den Hoek, tel: 602411 of mobiel: 0638927456.