Afbeelding
Foto:

Lezing over Lissabon in bibliotheek Middelharnis

MIDDELHARNIS - Zaterdag 18 maart wordt er in de bibliotheek van Middelharnis een lezing over Lissabon gegeven door Esther Kranendonk. 

De lezing, ondersteund door een PowerPointpresentatie, wordt gegeven van 14.00 tot 15.00 uur. Eshter Kranendonk begint met een zeer beknopt overzicht van de bijzondere geschiedenis, de kunst en architectuur van Lissabon, de hoofdstad van Portugal. De stad is gebouwd tegen meerdere heuvels, waardoor er veel mooie uitkijkpunten zijn, de Miradouros. Verder komt in deze lezing de beroemde en voor de wereld herontdekte Fadomuziek aan de orde, oorspronkelijk de volksliederen uit arme wijken, waarin de Portugese ziel weerklinkt. Deze lezing wordt gegeven naar aanleiding van een Lissabon-reis in mei 2023. 

Esther Kranendonk is docent kunstgeschiedenis en reisleider. Deze lezing is voor iedereen toegankelijk en is inclusief koffie en thee. Graag van tevoren even aanmelden bij de bibliotheek in verband met het aantal stoelen via 0187-485644 of via estherkoetsier@hotmail.com. De entree is 4.00, per pin te voldoen. Meer informatie is te vinden op www.kunstreis.eu.