Afbeelding
Foto:

Goeree-Overflakkee goed vertegenwoordigd op kieslijsten CDA

GOEREE-OVERFLAKKEE - Bij de komende verkiezingen op 15 maart zijn zes kandidaten uit Goeree-Overflakkee verkiesbaar voor het CDA. Tea Both-Verhoeven uit Dirksland is met haar derde plaats de hoogste kandidaat uit de regio voor de Provinciale Staten. Voor waterschap Hollandse Delta staat Marijn Wegman uit Middelharnis op de tweede plaats.

Ook Liesbeth Keijzer-Westhoeve (Stellendam), Joar van der Velde (Herkingen), Ellen van Rossum (Ooltgensplaat) en Jan Boeter (Ouddorp) zijn verkiesbaar voor het waterschap. Het CDA maakt zich sterk voor een leefbaar platteland, bereikbare eilanden en een veilige en gezonde leefomgeving. Het lokale CDA is trots dat de hoogste nieuwkomers op beide kieslijsten inwoners van Goeree-Overflakkee zijn. 

Het waterschap Hollandse Delta kende de afgelopen jaren een roerige periode met een langslepende bestuurscrisis. Nieuwkomer Marijn Wegman (35) hoopt dat deze bladzijde snel wordt omgeslagen: “Goed bestuur is nodig voor een waterveilige en toekomstbestendige Hollandse Delta. Een nieuwe generatie kan bijdragen aan een frisse wind in het waterschapsbestuur.” Tea Both heeft zich na bijna veertig jaar werken in de zorg en een periode als wethouder kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten, omdat zij vindt dat er ook vertegenwoordigers moeten zijn die de belangen van het landelijk gebied behartigen.