Afbeelding
Foto:

Pianist Alexander Chater geeft concert in De Overkant

OUDDORP - Vrijdag 10 maart is er een pianoconcert in De Overkant. De jonge pianist Alexander Chater zal een concert verzorgen op de vleugel.

Alexander Chater is van Zuid-Afrikaanse afkomst en komt al op jonge leeftijd in aanraking met klassieke muziek. Voornamelijk door zijn moeder en twee grootouders. Wanneer Alexander 4 jaar wordt, krijgt hij zijn eerste piano- en vioollessen. Voor zijn studie aan het conservatorium lest hij bij de gerenommeerde pianiste Julia Achkinazy. In 2017 begint hij de klassieke pianostudie bij Stephane de May bij Codarts Rotterdam. Tevens volgt hij masterclasses bij bekende pianisten. Alexander treedt op als solist en kamermusicus op diverse locaties. Naast optreden, concerten organiseren, geeft hij graag les en bouwt een privélespraktijk op terwijl hij werkzaam is bij diverse muziekscholen. 

Alexander speelt zeer diverse stijlen en probeert graag nieuwe, hedendaagse muziek uit. Zo werkt hij bijvoorbeeld samen met hedendaagse componisten en brengt hun werken ten gehore. In De Overkant zal hij werken spelen van Schubert, Liszt en de impressionistische Debussy. Het concert is op vrijdagavond 10 maart in De Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Plaatsen reserveren kan via de VVV, telefoonnummer 0187-681789. Een kaartje kost 20 euro en is inclusief koffie of thee en een glas wijn na afloop van het concert.