Afbeelding

Beeldjes voor beste foto’s Rarekiek

Algemeen

MELISSANT - Vrijdag 13 maart was er bij Fotoclub de Rarekiek weer de jaarlijkse onderlinge verkiezing ‘foto en serie van het jaar 2023’, namelijk ‘de Beeldjes’ in de Melishof te Melissant. De Belgische fotograaf Jean Marie Piron was gevraagd om de foto’s van de leden te beoordelen. Vanwege de afstand kreeg hij in eerste instantie de beelden digitaal opgestuurd, eenmaal in de Melishof werden de beelden op papier getoond.

“Jean Marie had zich goed voorbereid”, laat Fotoclub de Rarekiek weten. “In detail had hij de foto’s bekeken en vertelde hij op humoristische wijze wat hem aan de foto’s opviel. Zijn persoonlijke smaak bepaalde de keuze. Voor hem moest er een bepaalde gelaagdheid inzitten, boeiend zijn en de fotograaf moest wat te vertellen hebben.”  

Er waren drie beeldjes (vandaar de naam ‘Beeldjes’) van de bekende Stadse kunstenaar Mel Dale te vergeven. De winnaars mogen deze tot de volgende verkiezing bij zich houden. Per lid mocht er ingezonden worden: series (drie stuks, kleur of zwart-wit), één zwart-wit foto en één foto in kleur. Het beeldje voor de beste zwart-wit foto ging naar Pieter Helmsing. Wilma Schrier ontving een beeldje voor een serie in zwart-wit en Theo Mastenbroek kreeg er één voor een kleurenfoto.  

Door het commentaar van Jean Marie Piron was het een avond waarop de fotografen hun foto’s met andere ogen zagen. De kritiek was niet altijd opbouwend, maar wel leerzaam. Op de website van de fotograaf (www.jeanmariepiron.be) is te zien waar zijn interesse naar uit gaat. Meer informatie over FC de Rarekiek en de foto’s van de winnaars van de beeldjes is te vinden op www.rarekiek.nl.