Afbeelding

RGO is Erasmus+ geaccrediteerd

Algemeen

MIDDELHARNIS - De RGO heeft sinds januari 2023 een officiĆ«le Erasmus+ Accreditatie voor internationalisering/wereldburgerschap op RGO College. 

Met deze accreditatie is de RGO tot en met schooljaar 2027/2028 gegarandeerd van subsidie voor internationale projecten met leerlingen en medewerkers. De accreditatie is een erkenning voor alle internationale activiteiten en samenwerkingsprojecten die de RGO inmiddels al diverse jaren organiseert.

Uitwisselingen
In maart ontvangt de RGO in het kader van de uitwisselingen leerlingen van drie verschillende scholen in Europa: van 12 tot 17 maart leerlingen van Geniko Lykeio Gerakiou (Geraki) en van het Gymnasium am Europasportpark (Berlijn) voor een uitwisseling met leerlingen uit havo 4 en uit atheneum 4 en 5. Van 20 tot 24 maart worden leerlingen van de Duitse internationale school iDSB uit Brussel in Middelharnis ontvangen voor de uitwisseling met leerlingen uit klas 2.
Voor het schooljaar 2023-2024 wordt subsidie aangevraagd voor uitwisselingen met scholen in Valderrubio, Brussel, Granada, Frankrijk, Slowakije en nascholing voor het personeel van de RGO in het buitenland.

Open mind
De RGO vindt het belangrijk dat leerlingen kennismaken met leeftijdsgenoten uit een ander land. Zo leren zij verschillen tussen mensen en culturen te respecteren en hun eigen plek in de wereld te bepalen. Leerlingen worden zich bewust van diversiteit, andere waarden en normen, andere gewoonten en andere talen. De RGO vindt het bovendien belangrijk dat jongeren leren met een open mind te kijken naar de wereld om hen heen. Door hun grenzen te verleggen zullen zij uitgroeien tot (zelf)bewuste wereldburgers.