Flitspalen regio zeer lucratief

GOEREE-OVERFLAKKEE - De flitspaal op de Haringvlietbrug richting Rotterdam (A29) was in 2022 de lucratiefste vaste flitspaal van het hele land. De flitspaal bij Goedereede (N57) was ook bijzonder lucratief. Dat blijkt uit recent gepubliceerde statistieken van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In totaal 45.619 keer werd een automobilist op de Haringvlietbrug in de richting Rotterdam 'geflitst' voor te hard rijden. Overigens was het in de omgekeerde richting ook 21.000 keer raak. De maximumsnelheid ligt met 50 km/u laag dan ook laag ten opzichte van de reguliere maximumsnelheid. Overigens eindigde de beruchte flitspaal op de N57 bij Goedereede op de vijfde plaats landelijk (31.179 boetes).


Man (55) vast voor verkopen softdrugs aan scholieren

MIDDELHARNIS - Bij een inval in een woning in de schildersbuurt in Middelharnis heeft de politie een voorraad 'voorgedraaide' jointjes, een grote plak hasj en een hoeveelheid geld aangetroffen. De politie kreeg meerdere meldingen over het verkopen van softdrugs aan scholieren in Middelharnis. Na onderzoek kwam men op het spoor van de bewuste woning. Een 55-jarige man uit Middelharnis is aangehouden.


Brand in container

SOMMELSDIJK - In de nacht van afgelopen donderdag op vrijdag ontstond rond 01.40 uur brand in een PMD-container aan de Vlasakker te Sommelsdijk. De inhoud van de container bestond o.a. uit plastic verpakkingsmateriaal. De brandweer bluste zowel met water als schuim en had de brand snel geblust. De gemeente werd geïnformeerd, zodat de container zo snel mogelijk geleegd zou kunnen worden. Het was niet de eerste keer dat de container in brand werd gestoken. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar een man van tussen de 25 en 30 jaar met een zwart trainingspak. Hij had ook een zwarte hond bij zich. Mensen die meer informatie hebben over de brand, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.