Gerben van Asperen (rechts) en Anton van Kampen, coördinatoren van Stichting Schuldhulp Goeree-Overflakkee (Foto: Adri van der Laan).
Gerben van Asperen (rechts) en Anton van Kampen, coördinatoren van Stichting Schuldhulp Goeree-Overflakkee (Foto: Adri van der Laan).

Schuldhulp Goeree-Overflakkee helpt mensen met schulden weer op weg

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Ook op Goeree-Overflakkee is er een aantal mensen dat door verschillende oorzaken problematische schulden heeft. Meestal komt men dan in een neerwaartse spiraal terecht en worden de problemen groter. Om deze mensen te helpen om de boel weer op orde te krijgen, is er Stichting Schuldhulp Goeree-Overflakkee. Vrijwilligers Gerben van Asperen en Anton van Kampen zijn twee coördinatoren van deze stichting en vertellen graag iets over de hulp bij schulden.

Door Adri van der Laan

SchuldHulpMaatje is een landelijk initiatief dat vanuit een aantal kerken is opgezet om mensen met problematische schulden te bereiken en hen te helpen om tot een schuldenvrij leven te komen. Landelijk zijn er ongeveer 106 afdelingen van SchuldHulpMaatje van waaraan zo’n 3.000 gecertificeerde ‘maatjes’ verbonden zijn. Op Goeree-Overflakkee is dit Stichting Schuldhulp Goeree-Overflakkee. Coördinatoren Gerben van Asperen en Anton van Kampen geven aan dat ook op het eiland een fors aantal mensen te kampen heeft met problematische schulden. Deze mensen kunnen de hulp inroepen van de Stichting Schuldhulp. Ongeveer zes procent van de gezinnen hebben hiermee te maken.