Afbeelding

Bewoners De Vyver blij met nieuwe duofiets

Algemeen

OUDDORP - Op woonvoorziening De Vyver in Ouddorp stond de bewoners afgelopen vrijdag een verrassing te wachten. ‘s Middags werden zij namelijk de eigenaar van een splinternieuwe duofiets.

Mevrouw Lijnie van der Linde is de initiatiefnemer van dit mooie gebaar. Al jaren zamelt zij met zaterdagse rommelmarkten geld in voor goede doelen. Dit keer mocht De Vyver een aanschaf doen waar het reguliere budget van de woonvoorziening niet in voorziet. De keuze viel al snel op een duofiets, waardoor ook bewoners die niet zelfstandig kunnen of durven fietsen weer lekker in de buitenlucht kunnen bewegen. Op De Vyver wonen 26 mensen met een licht-verstandelijke, psychiatrische en/of lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Sjaloom Zorg helpt hen op basis van een christelijke levensvisie het beste uit iedere dag te halen en zo zelfstandig mogelijk te wonen. De komst van deze duofiets draagt hier zeker aan bij.

Om de duofiets optimaal te kunnen gebruiken, is het team nog wel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die met de bewoners willen gaan fietsen in de mooie omgeving van Ouddorp. Wie zich aan wil melden of vragen heeft over vrijwilligerswerk kan bellen met de woonlocatie, telefoon 0187-895330.