Afbeelding

Bestemming Boezemflat en Geldershof in Dirksland

Algemeen

DIRKSLAND - Eind vorig jaar is de zogenaamde zusterflat aan de Boezemweg (‘Boezemflat’) in Dirksland in de verkoop gezet. Woningcorporatie Oost West Wonen wordt de nieuwe eigenaar. Nachtelijke huisvesting van medewerkers van CuraMare komt hiermee te vervallen en wordt verplaatst naar locatie Geldershof, Poldersweegje 2. Deze locatie wordt momenteel gerenoveerd. 

Naar verwachting vindt verhuizing en overdracht van de Boezemflat plaats voor eind september.
Nadat bewoners, medewerkers en alle zorgactiviteiten van Geldershof verhuisd zijn naar de nieuwe locatie Bestenwaerd, is locatie Geldershof deels leeg komen te staan. Er was nog huisvesting van studenten en kantoorruimte. Tot afgelopen januari heeft de gemeente deze locatie gebruikt voor noodopvang van Oekraïners. Inmiddels is de renovatie van Geldershof begonnen.

Huisvesting en kantoorruimte
Na de renovatie zal locatie Geldershof gebruikt gaan worden voor (nachtelijke) huisvesting aan medewerkers en studenten van CuraMare. Locatie Boezemflat komt hierdoor te vervallen.
Ook wordt er meer kantoorruimte gefaciliteerd voor activiteiten die nu in het Centraal Kantoor bij het ziekenhuis plaatsvinden. Door optimalisatie van processen, ruimten, groei en samenwerkingen blijft ruimte in het Centraal Kantoor een uitdaging. Uitbreiding hiervan in Geldershof biedt een mooie oplossing.

Boezemflat
In overleg met college sanering is deze locatie in de markt gezet door middel van een openbare aanbesteding. Woningcorporatie Oost West Wonen wordt de nieuwe eigenaar. CuraMare is blij dat dit vastgoed blijft in het sociaal domein.

Planning renovatie en verhuizing
De planning is dat de eerste fase van de renovatie in Geldershof inclusief verhuizing van de Boezemflat plaatsvindt voor eind september dit jaar. Aansluitend zal fase 2 van Geldershof gerenoveerd worden ten behoeve van kantooractiviteiten van CuraMare.