(Foto: Wim van Vossen Fotografie )
(Foto: Wim van Vossen Fotografie )

Jong en oud ruimen zwerfafval op in Vogelbuurt Sommelsdijk

Algemeen

MIDDELHARNIS - De Vogelbuurt in Sommelsdijk ligt er schoon bij na een gezamenlijke actie voor het opruimen van zwerfafval. Jong en oud trokken op woensdag 22 februari samen door de wijk om zwervend afval te verzamelen.

De deelnemers waren 161 kinderen van de School met de Bijbel, diverse buurtbewoners, vrijwilligers van Schoon Goeree-Overflakkee, bestuursleden van Huurdersvereniging HVGO, medewerkers van de gemeente en Oost West Wonen. Alle deelnemers werden gastvrij ontvangen door Wijkgroep De Zwaluw.

Een opgeruimde wijk en 15 volle afvalzakken
Voorzien van vuilniszakken en grijpers trokken de deelnemers door de wijk om zwerfafval te verzamelen. Aan het einde van de ochtend werden 15 volle afvalzakken aangeboden aan het RAD. “De wijk is weer schoon en we hebben een gezellige ochtend gehad met elkaar”, zeggen de deelnemers. Betrokken partijen zijn het erover eens dat het een geslaagde actie betrof met deelnemers van jong tot oud. De gemeente Goeree-Overflakkee en Oost West Wonen hopen dat dit initiatief anderen inspireert en wellicht tot een jaarlijkse opruimactie leidt.  

Initiatief vanuit leefbaarheidsonderzoek
De opruimactie in de Vogelbuurt van Sommelsdijk is door de samenwerkende partijen georganiseerd naar aanleiding van de resultaten uit het in 2021 gehouden leefbaarheidsonderzoek op Goeree-Overflakkee. Bewoners van de Vogelbuurt in Sommelsdijk gaven in dit onderzoek aan dat er in hun wijk bovengemiddeld veel zwerfafval werd aangetroffen.