Afbeelding

Persbericht Staatsbosbeheer organiseert lentewandeling door het Groote Gat

Algemeen

OOLTGENSPLAAT - Op zaterdag 25 maart organiseert Staatsbosbeheer een lentewandeling door het natuurgebied het Groote Gat nabij Ooltgensplaat. De gids van Staatsbosbeheer vertelt daarbij over het natuurgebied het Groote Gat en de naastgelegen Hellegats-Ventjagersplaten. 

Het Groote Gat is een klein maar bijzonder natuurreservaat dat is ontstaan als gevolg van een dijkdoorbraak. Tegenwoordig groeit er op verschillende plaatsen wilgenstruweel. Het Groote Gat is een moerassig gebied en daarom een geliefde plek voor vogels zoals de zeearend, roerdomp en buidelmees.

Ook leuk voor kinderen
Sinds kort loopt er door het gebied een Perfect Earth Animals route. Perfect Earth Animals is een buitenactiviteit voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Om die reden is deze excursie ook extra interessant voor kinderen.

Praktische informatie
Inschrijven voor de excursie kan via de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/lentewandeling-groote-gat. Deelname kost 7,50 euro (kinderen tot en met 12 betalen 5 euro). De minimale leeftijd is 7 jaar. Honden zijn niet toegestaan. Een deel van de wandelroute loopt over een onverhard pad, deelnemers wordt aangeraden om tijdens de excursie kaplaarzen te dragen. Het is leuk om een camera of verrekijker mee te nemen. Verrekijkers zijn ook te leen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met boswachter Vera Willemsen via v.willemsen@staatsbosbeheer.nl.